Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
12.07.2014 19:51:16
Deli članek:

Poslovile so se s porazom

Nikola Miljković

Ženska odbojkarska reprezentanca je v dvorani Leona Štuklja odigrala še zadnjo tekmo evropske lige in pred Turčijo klonila z 0:3 (-21, -19, -24)

Čeprav so si varovanke Bruna Najdiča želele, da bi dvomesečno druženje končale z zmago, pa so se od evropske lige poslovile s
Slovenija - Turčija 0:3 (-21, -19, -24)
Slovenija: Mori, Hutinski 15, Medved, Kaučič 4, Mlakar 5, Valenčič 10, Najdič 3, Igličar, Cvetanovič 9, Kraker, Planinšec, Ščuka 3.
Turčija: Dilik, Akman 11, Arisan 2, Dumanoglu, Uslupehlivan 6, Baša 4, Örge, Cetin 5, Yilmaz 5, Ismailoglu 13, Akin 1, Yurtdagülen 6.
še drugim porazom, ki jim ji ga je prizadejala Turčija. Še pred  tednom dni so se borile za prvo mesto v skupini, zdaj pa so utrujene odbojkarice zasedle zadnje, četro mesto v svoji skupini.

Čeprav so proti Turčiji, ki je z naskokom osvojila prvo mesto v skupini, pokazale borbeno igro vse do zadnje žoge, se jim je še kako poznalo, da se je v zadnjih nekaj tednih nabralo preveč utrujenosti, kar je posledično pomenil  tudi padec koncentracije  v igri. "Na žalost nam tokrat ni uspelo. Dejstvo je, da smo imeli v določenih trenutkih igre padec koncentracije, dekleta pa so bile videti že iztrošene in brez prave energije. To je bila zadnja letošnja tekma v evropski ligi za nas, v celoti gledano pa moramo biti z nastopi in rezultati zadovoljni," je svoje prve misli strnil Bruno Najdič.

Temelji so postavljeni

Na današnji tekmi so imele slovenske odbojkarice prilžnost, da dosežejo boljši rezultat, v tretjem nizu so imele celo zaključno žogo za zmago in znižanje izida, a kaj, ko so gostje z delnim izidom 4:0 ta načrt preprečile. Če potegnemo črto pod celotnim poletjem, ki je za odbojkaricami, smo lahko vsekakor zadovoljni z njihovimi dosežki, saj so bila pričakovanja vse ob prvem dnevu priprav sila skromna. Tako pa se je uspela ta reprezentanca uvrstiti v dodatne kvalifikacije za evropsko prvenstvo, kjer bodo skušale presenetiti favorizirane Francozinje. Nedvomno je bil storjen korak naprej, celo dva, tako v igri kot tudi v celoti gledano z organizacijo, zastavljenimi cilji in nabiranjem dragocenih izkušenj. Če k temu dodamo, da za reprezentanco prihaja še nadarjen podmladek, potem se za prihodnost slovenske ženske odbojke ni potrebno bati, le nadaljevati je potrebno po začrtani poti.