Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
12.07.2014 15:28:09
Deli članek:

Marquez dobil kvalifikacije

Reuters

Španski dirkač Marc Marquez (Honda), ki je do zdaj dobil vseh osem dirk v letošnjem prvenstvu, je naredil prvi korak k nadaljevanju neverjetne serije in dobil kvalifikacije v Sachsenringu. Iz prve vrste bosta začela še njegov moštveni kolega Dani Pedrosa in domačin Stefan Bradl (Honda).

Mladi Španec Marc Marquez, ki je letošnji sezoni nepremagljiv - pred Danijem Pedroso ima v skupnem seštevku že 67 točk prednosti - je tudi danes dokazal, da mu ni enakega. Čeprav je včeraj na prostem treningu padel, je suvereno dobil kvalifikacije v Sachenringu in bo jutri naskakoval še deveto zaporedno zmago. Prevlado Honde sta potrdila še Pedrosa in Bradl, ki bosta stala ob Marquezu v prvi vrsti.

"Na dogajanje konec tedna je vplival tudi moj včerajšnji padec, vendar sem ostal zbran in počasi smo postajali hitrejši. Že včeraj popoldan sem se dobro počutil, danes pa je bilo še bolje. Zelo je pomembno dirko začeti s prvega startnega mesta, saj je Sachsenring steza, na kateri je težko prehitevati. Potrudili se bomo zadržati hitrost, ki smo jo imeli na treningih," je bil vesel zmagovalec kvalifikacij.

Yamahe, ki so bile na prostih treningih kot po pravilu hitrejše od Hond, so zasedle drugo vrsto. Najboljši posameznik na prostih treningih, Aleix Espargaro bo štartal kot četrti, Jorge Lorenzo kot peti in Valentino Rossi kot šesti. Prvo deseterico zaključujejo še Andrea Iannone (Ducati), Aleixov mlajši brat Pol Espargaro (Yamaha), Bradley Smith (Yamaha) in Alvaro Bautista (Honda).