Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
08.07.2014 20:59:29
Deli članek:

Peščeni spektakel sredi prestolnice

Čez slab mesec dni se po vzoru olimpijskih iger v Londonu tudi slovenski prestolnici obeta spektakel v odbojki na mivki.

Turnir Beach Volley Ljubljana Open bo namreč 1. in 2. avgusta na sporedu na Kongresnem trgu, kamor bodo nasuli 250 ton mivke, gledalci pa bodo v atraktivnih predstavah lahko uživali v soju žarometov. Organizatorji obljubljajo, da bo turnir ponudil najboljše, kar slovenska odbojka na mivki v tem trenutku premore. Projekt je vzbudil zanimanje in požel navdušenje tudi med najboljšimi slovenskimi igralci in igralkami odbojke na mivki, ki bodo tako imeli priložnost tudi v Sloveniji nastopiti na dogodku, vrednem ogleda.

Že letošnji premierni turnir bo, ob odbojkarskem dogajanju, ponudil tudi pester spremljevalni program in kuliso, ki bo pritegnila obilo pozornosti. Odbojka na mivki namreč ni le športni dogodek, temveč tudi spektakel, ki je denimo na zadnjih olimpijskih igrah, s prizoriščem v mestnem jedru Londona, prekosil večino športnih panog. Prostor za takšno športno zabavo, ki po svetu združuje staro in mlado, je tudi v Ljubljani in tako bo Kongresni trg v celoti preoblečen v plažo, poleg igrišča bodo nasute peščene tribune, v parku in ob njem pa bo potekal bogat animacijski program za vse ljubitelje odbojke.