Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
23.10.2024 12:09:02
Deli članek:

Osupljivo iz Visme: Ni zločin trditi, da je Pogačar dolgočasen - to pa še ni najhujše

Profimedia

Novinec v vrstah Visme, 32-letni Belgijec Victor Campenaerts je svoji novi ekipi nalil čistega vina.

Po dveh sezonah pri moštvu Lotto-Soudal so kolesarja, ki priznava, da je osebni vrhunec že za njim in da zdaj išče drugačne izzive, pripeljali z izključnim ciljem - da bi kot eden od glavnih pomočnikov pomagal prvemu zvezdniku in kapetanu Jonasu Vingegaardu priti do zmage na slovitem Tour de France. Jasno, potem ko Danec v tej sezoni na dirki vseh dirk ni bil niti blizu našemu super šampionu Tadeju Pogačarju, za katerim je zgodovinsko leto z zmagami (med drugim) na Giru, Touru in svetovnem prvenstvu. 

"V svoji karieri si zdaj želim biti del ekipe, ki bi zmagala na Touru - torej da bi pomagal do zmage pripeljati Jonasa," je dejal Victor Campenaerts, ki pa je skrajno odkrito spregovoril o tem, kakšno velikansko oviro pri tem predstavlja Pogačar. "Kar kaže v zadnjem obdobju, je čisto zares neverjetno. In bodimo iskreni, ni zločin to priznati, pri tem je kar dolgočasen oziroma je njegove podvige dolgočasno gledati. Ko napade in pobegne - ne glede na to, kje in kako se to zgodi - vsi vemo, da bo zdržal do konca," je osupnil s priznanjem.  

"Upam, da se bo Jonas lahko nemoteno pripravljal, da ne bo imel težav in da bo na Tour prišel v najboljši mogoči formi. ne samo zato, ker bo zdaj moj moštveni kolega in ga zato želim na vrhu - tudi zato, da naredi kolesarstvo spet zanimivo in da bodo dirke negotove do svojih zadnjih metrov," poudarja Campenaerts in priznava tudi, da Pogačarjeva trenutna podoba sploh še ni tisto najhujše. "Moramo se zavedati, da ima Pogačar 26 let in da verjetno sploh šeni dosegel vrhunca. Še boljši bo! Potrebujemo torej Jonasa, kakršen ni bil še nikoli, napredek pa privoščim tudi rojaku Remcu Evenepoelu. Če bi se trije borili za največje stvari, bi vse skupaj postalo precej bolj razburljivo," Belgijcu iskrenosti resnično ne manjka.