Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
22.10.2024 12:55:43
Deli članek:

Roglič zelo iskreno o upokojitvi, besede o Touru bodo marsikoga presenetile

Martin Metelko

Primož Roglič je po zanimivi, uspešni, a hkrati naporni sezoni že usmeril pogled v prihodnost in spregovoril tudi o tem, ali že razmišlja o upokojitvi.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je pred začetkom ravnokar končane sezone poskrbel za odmevno potezo in dres (takrat še) Jumbo Visme zamenjal za ekipo Red Bull - Bora - hansgrohe. Njegova odločitev je bila za marsikoga presenetljiva, a hkrati tudi razumljiva glede na to, da pri prejšnji ekipi ni imel več absolutnega statusa kapetana ekipe na največjih dirkah, nemška ekipa pa mu je omogočila prav to.

Sezono je končal z zmago na Vuelti, na Giru tokrat ni nastopil, na Touru pa je odstopil, tudi sezono je predčasno končal, saj je čutil kar nekaj utrujenosti. Ne nazadnje pa je imel po padcu na Touru kar nekaj težav s poškodbo hrbta. "V življenju ne obstajajo le vzponi in lepi trenutki, temveč tudi padci. Kar šteje, je to, kolikokrat se pobereš. Moraš poskušati znova in znova in znova. Prav tako moraš imeti v mislih, da se bo na koncu vse izšlo. Tako je lažje iti naprej," je o vseh vzponih in padcih povedal Roglič v intervjuju za italijanski RaiSport in se dotaknil tudi zaključka sezone, ko je izpustil dirko po Lombardiji. "Na koncu nisem imel več energije za dirkanje. Izpraznil sem 'tank' za to leto," se je slikovito izrazil Roglič.

Dotaknil se je tudi morebitnega novega poskusa dirkanja na Touru, ki je še edina dirka za Grand Tour, ki mu še manjka v bogati zbirki uspehov. Trenutno sta tu prevladujoča predvsem Tadej Pogačar in tudi Jonas Vingegaard in mnogi dvomijo, da bi se lahko Roglič vmešal v boj za zmago. "Tour bo vsekakor na mojem koledarju za 2025, toda trenutno ne morem trditi, ali bo to moj glavni cilj sezone. Mogoče bo bolje, da bi si izbral en drug glavni cilj, tour pa bi se preprosto zgodil. Ogromno dirk je, zlahka bom našel izzive."

Roglič je spregovoril tudi o tem, ali že razmišlja o upokojitvi: "Ne razmišljam o tem, da bi se upokojil. To ni nekaj, kar bi me preganjalo. Ne razmišljam o tem, kdaj in kje bom to storil. Sem tukaj in dokler bom motiviran in dokler me bo dirkanje osrečevalo, bom del karavane. Ne želim razmišljati preveč vnaprej, živim za današnji dan."