© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.07.2024 19:56:49
Deli članek:

Ulala! "Jonas danes ni imel jajc!" Hud napad na Vingegaarda, ki ni hotel pomagati... (video)...

Profimedia

Kaotična etapa po makadamu se je končala. Tadej Pogačar je večkrat poskusil pobegniti, tudi skupaj z Remcom Svenepoelom in Vingegaatdom, a...

Pogačar je bil prvi, ki se je odzval na napad Belgijca Remca Evenepoela  okoli 80 km pred ciljem. S sabo sta nato oba vse do vodilne skupine odpeljala Vingegaarda, a ta ni želel sodelovati v lovu na sekunde.

"Na neki točki smo bili spredaj na cesti. To je bila lepa priložnost, da bi pridobili čas v primerjavi z ostalimi favoriti za skupni seštevek," je dejal Pogačar in nadaljeval: "Toda Jonas ni želel sodelovati. Menim, da je Visma-Lease a Bike osredotočena le name in podcenjuje ostale kandidate za skupni seštevek. Meni sledijo, ne pomislijo pa na Primoža ali Remca." Slovenski as je med drugim še dejal, da se ga ekipa Visma-Lease a Bike očitno nekoliko boji: "Menim, da jih je malo strah in mi zato le sledijo. Zagotovo si bom zapomnil, ampak vsak dirka po svoje, nimam ničesar proti temu. Rad dirkam s srcem in to je bil pravi dan za to."

Tudi Evenepoel ni bil zadovoljen z Dančevim pristopom. "Res je škoda, da ni sodeloval z nama, saj bi lahko zapečatili dirko za ostale, lahko bi vzeli tri do štiri minute. Ampak to je njihova taktika, težko kaj naredimo proti temu. Včasih pa moraš imeti za dirkanje tudi jajca, morda jih Jonas danes ni imel," je pristavil drugouvrščeni v skupnem seštevku.

No, Vingegaard pa je pojasnil razloge zakaj ni pomagal Tadeju in Remcu v pobegu: "Zame je bolje, da sem čim več časa obkrožen z moštvenimi kolegi, z mano sta bila Wout Van Aert in Christophe Laporte, kar je bolje, saj mi lahko pomagata."