Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.07.2024 09:00:58
Deli članek:

Nesrečno smrt Norvežana kot edini videl slovenski kolesar, njegovo sporočilo je srce parajoče

Srce parajoč zapis slovenskega kolesarja.

Kraljevsko etapo dirke po Avstriji je zasenčila smrtna nesreča norveškega kolesarja Andreja Dregeja, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa. Po navedbah organizatorjev je 25-letnik ekipe Coop-Repsol padel na spustu z Grossglocknerja proti Heiligenblutu in podlegel poškodbam.

Edini, ki je videl, kaj točno se je zgodilo, je bil slovenski kolesar Jaka Primožič, ki je tragično preminulemu kolesarju namenil srce parajoče sporočilo: "Ko edina priča nesrečnega dogodka, ne znam opisati, kako skrušen sem. To se ne bi smelo zgoditi, a nesreča ni nikogaršnja krivda. Vse bi dal, da bi lahko nekaj spremenil in preprečil, da se to ne bi zgodilo. Moje misli so pri njegovi ekipi in družini. Počivaj v miru, naj ti bo lepo v kolesarskih nebesih. Ne morem reči, da sva se poznala, a delila sva si enako strast. Sam bom še nadaljeval, za vedno te bom nosil v srcu," je na Instagramu zapisal Primožič, ki vozi za ekipo Hrinkow Advarics.

Prireditelji kolesarske dirke po Avstriji pa so odpovedali oziroma nevtralizirali današnjo zadnjo etapo po sobotni tragični nesreči, v kateri se je smrtno ponesrečil Norvežan Andre Drege. Prireditelji so danes sporočili, da so po dogovoru z družino 25-letnega kolesarja, njegovim moštvom in drugimi ekipami sklenili odpovedati za danes predvideno zadnjo etapo oziroma jo bodo nevtralizirali. Kolesarji se bodo zbrali na startu in z minuto molka počastili preminulega sotekmovalca, potem pa se bodo z moštvenimi kombiji odpeljali v Tulfes in opravili zadnji vzpon na Patscherkofel pri Innsbrucku, ki pa bo imel zgolj spominsko vrednost in ne bo tekmovalnega značaja.