tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

doncic Ekipa24.si

Prvič po izgubljenem finalu in povratku v ...

Maja Keuc z bendom Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

guardiola Ekipa24.si

Ne samo Slovenci, tudi Pep Guardiola dopustuje na ...

ku
ku
6 22.05.2024 17:16:46

Saj to je neverjetno, kaj Pogačar dela svojim ‘izzivalcem’! Prizori z današnjega zaključnega vzpona osupnejo!

Profimedia
Tadej Pogačar je na današnji etapi osvojil drugo mesto, zmage – tak je vsaj dajal vtis – niti ni resno napadel.

Georg Steinhauser je bil junak (in tudi srečnež), ki je pri živem Tadeju Pogačarju osvojil gorsko etapo na Giru. Junak, ker je bil najmočnejši ubežnik, srečnež, ker ga Pogačar ni lovil. Vsaj ne na vso moč in ne pravočasno. 

Tadej je mirno vozil v skupini favoritov, ki pa so v nekem trenutku postali zanj prešibki in prepočasni, tako da se je Slovenec mirno odpeljal naprej. Brez napada, v svojem tempu. Tako je turistično prikolesaril do drugega mesta. Ciljno črto je prečkal 1:24 minute za zmagovalcem iz Nemčije.

Pogačar se je kapetanov otresel okrog dva kilometra pred ciljem, kamor je prispel 18 sekund pred njimi. Skupaj s še šestimi sekundami je pred svojim najbližjim zasledovalcem Danijem Martinezom povečal prednost na 7:42, Geraint Thomas na tretjem mestu zaostaja že 8:04 minute. Noro ... 

Pogačar je pred današnjo etapo za Eurosport dejal, da so želeli pri emiratih strategijo zastaviti po prvem prelazu. Na njem je sicer stik izgubil njegov ekipni kolega Domen Novak, a se nato na spustu vrnil. Tudi Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) ni mogel držati ritma navkreber, a se je na dolgem spustu priključil glavnini.

V dolini in na naslednjih dveh gorskih ciljih je ritem narekovalo več ekip, med njimi tudi emirati, a ti niso želeli na vsak način loviti ubežnikov. Več interesa so pokazale druge ekipe, med njimi predvsem DSM-firmenich PostNL in Soudal Quick-Step, a prave organizacije oziroma moči pri lovljenju bega ni bilo.

Steinhauser si je tako pred drugim in zadnjim prečkanjem prelaza Brocon nabral dovolj veliko prednost za etapno slavje, skupina najboljših pa se je pomerila za drugo mesto in pomembne sekunde v skupnem seštevku. Te pa je znova dobil Pogačar in še povišal prednost v skupnem seštevku.

V četrtek bo na sporedu 18. etapa od Fiere di Primiera do Padove (178 km). Ta bo bržčas namenjena sprinterjem, ki so dolgo čakali na priložnost za etapno zmago.

Značke: tadej-pogačar, giro

Članki iz rubrike