blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

STA
STA
0 22.05.2024 06:39:39

Slovenski odbojkarji danes začenjajo ligo narodov

Martin Metelko
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 16. uri s tekmo proti Nizozemcem v Antalyi začela nastope v letošnji ligi narodov. Slovenija se je doslej z Nizozemsko pomerila devetkrat in zabeležila štiri zmage in pet porazov.

Slovenski reprezentanti se zavedajo, da bodo morali na vsaki tekmi dati vse od sebe, pri čemer tudi današnji obračun z Nizozemci ne bo izjema. "Njihova največja nevarnost je zagotovo korektor Nimir Abdel Aziz, zato se bomo osredotočili nanj z namenom, da ga čim bolj ustavimo," je za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejal Jani Kovačič.

Svoja pričakovanja je pred prvo tekmo po enoletni odsotnosti iz reprezentance strnil tudi Tonček Štern: "Čaka nas težka premierna tekma. Navkljub dejstvu, da nismo odigrali nobene pripravljalne tekme smo v zelo dobri formi. Nizozemce dobro poznamo, gremo po zmago."


Tekmovanje bo pomembno predvsem z vidika zagotovitve nastopa na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu, kjer Slovenci skupaj z Italijani, Argentinci in Srbi na lestvici Mednarodne odbojkarske zveze zasedajo mesta, ki tja še vodijo.

Najbližje naštetim reprezentancam so Kubanci, ki bi jih v Pariz najverjetneje peljale zgolj zmage in na drugi strani serija porazov reprezentanc, ki so svetovni lestvici pred njimi. Podobno velja tudi za Nizozemce.

V četrtek se bodo Slovenci ob 13. uri pomerili še s Francozi, nato pa jih v soboto in nedeljo ob isti uri čakata še dvoboja s Kanadčani in Poljaki.

Značke: odbojka, liga narodov

Članki iz rubrike