uber, dunaj Svet24.si

V tujini Uber deluje dobro in zgledno, zakaj se ga...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

vila frantar zabret Reporter.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

pogacar obraz Ekipa24.si

Tadej, ti si nor! Kilometer pred ciljem nedeljske ...

Baby Lasagna je potrdil svoj sloves edinstvenega glasbenega fenomena Revija Stop

Pivo in cvetje - Bombastični koncerti, svetovne ...

slovenija 1 Ekipa24.si

Joj, kakšna tekma! Dramatična končnica na tekmi...

STA
STA
1 22.05.2024 05:37:20

Še zadnje upanje za Pogačarjeve tekmece?! Noro, kaj kolesarje čaka v današnji etapi!

Profimedia
Na kolesarski dirki po Italiji bo danes na sporedu 17. etapa od Selve v Val Gardeni do vrha na prelazu Brocon (159 km).

Čeprav gre za relativno kratko etapo, bodo morali v njej kolesarji na čelu z vodilnim slovenskim asom Tadejem Pogačarjem premagati več kot 4200 višinskih metrov. To pomeni, da se bodo na kilometer etape vzpenjali celo nekoliko več kot v kraljevski nedeljski etapi (222 km), v kateri je slavil prav Pogačar (UAE Team Emirates).

Petindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je na letošnjem Giru zabeležil že pet zmag, zadnjo v torek v skrajšani 16. etapi, s čimer je še povišal prednost v skupnem seštevku.

Pogačar je tik pred skupno zmago v nedeljo v Rimu, saj ima pred prvim zasledovalcem, Kolumbijcem Danielom Martinezom (Bora-hansgrohe), kar 7:18 minute naskoka. Tretji Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) zaostaja že 7:40 minute.


Prva ovira na poti do Rima bo zahtevna 17. etapa. Ta bo kolesarje takoj peljala prek prelaza Sella (8,9 km/7,4 %). Po dolgem spustu sledi prelaz Rolle (19,8 km/4,8 %), v zadnjih 45 km pa bo dvakrat na vrsti še prelaz Brocon. Prvič z nekoliko daljše smeri (13,3 km/6,5), za konec etape pa še s krajše (11,8 km/6,6 %).

Glede na formo in trenutno stanje kolesarjev na dirki bi lahko Pogačar posegel še po šesti zmagi, če bodo emirati dirkali na zmago. Večja možnost je, da bi utegnili na svoj račun priti ubežniki.

Med njimi bo na priložnost čakal tudi Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike), medtem ko bo v službi svojega kapetana Pogačarja kolesaril Domen Novak, ki v dresu emiratov v Italiji opravlja odlično delo.

Etapa se bo začela ob 12.30, končala pa okoli 17.15.

Članki iz rubrike