kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 08.08.2022 13:26:51

Legendarni kolesar: Ni Vingegaard dobil Toura, temveč ga je Pogačar izgubil!

Profimedia
Veliki kolesarski as je prepričan, da je Tadej Pogačar brez tretje zaporedne zmage na Touru ostal zaradi lastnih napak.

Petkratni zmagovalec Toura Miguel Indurain je podal svoje mnenje o zadnji izvedbi te velike dirke, v kateri smo spremljali spektakularen dvoboj med Tadejem Pogačarjem in Jonasom Vingegaardom. »Iz udobja dnevne sobe smo lahko spremljali razburljivo borbo. Ekipe so bile nekoliko spremenjene, prizadete zaradi covida, z žrtvami ... a boj med Vingegaardom in Pogačarjem je bil res dober,« je začel Big Mig, ki je petkrat dobil dirko vseh dirk.

Večina ljudi meni, da je bil Pogačarjev poraz na Dirki po Franciji odraz odlične predstave Jumbo Visme. Indurain po drugi strani pravi, da je Pogačarjev poraz posledica njegovih lastnih napak. »Mislim, da je bila napaka Pogačarjeva. Ja, res je, da je bil Vingegaard bolj konstanten, a Pogačar se je po mladostniško zaletavo spustil v boj. In na koncu je plačal ceno. Na Touru se napake plačajo. Mislim, da se je naučil lekcije za prihodnja leta,« komentira petkratni prvak.



Induráin verjame, da je bilo noro odgovoriti na vse napade Jumbo Visme na vzponu kot je Galibier. »Ja, to je bila nora etapa. Bilo je zelo dober, toda proti ekipi, kot je Jumbo Visma, in na dolgem vzponu, kot je Galibier, ki je visok prek 2600 metrov ... To zahteva svoj davek. Bili so zelo izenačeni, razlika pa minimalna. Mislim, da je dirko izgubil bolj zaradi svoje napake,« še pravi španska kolesarska legenda.

Članki iz rubrike