900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.08.2022 20:35:28

Lopez ni več suspendiran

Profimedia
Ekipa Astana je v ponedeljek v izjavi za javnost objavila, da končuje suspenz svojega kolumbijskega kolesarja Miguela Angela Lopeza. Ta ukrep so v ekipi sprejeli minuli mesec, ko je kolesarja med pregledom prtljage na letališču za kratek čas pridržala španska policija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kazahstanska ekipa je v izjavi zapisala, da španske oblasti ali Mednarodna kolesarska zveza (Uci) nista ugotovila ničesar spornega, zato ne morejo nadaljevati suspenza ali kolesarja dodatno prikrajšati za njegove pogodbene pravice.

Lopez je tako začasno spet član ekipe Astana in se bo vrnil k predhodno dogovorjenemu načrtu dirkanja, ki vključuje dirko po Burgosu in dirko po Španiji.



Astana je kolesarja suspendirala po tem, ko so španski mediji poročali, da so ga tamkajšnje oblasti pridržale zaradi morebitne povezave s trgovino z mamili in pranjem denarja.

Kazahstanska ekipa je svojo izjavo sklenila z besedami: "Vse prejete informacije smo posredovali Mednarodni agenciji za testiranje, ki je v imenu Uci zadolžena za protidopinške preiskave. Situacijo bomo pozorno spremljali in glede na razvoj dogodkov tudi ukrepali."

Značke: kolesarstvo, policija

Članki iz rubrike