Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 27.06.2022 11:18:14

Roglič ne bo glavni adut Jumba na Touru?! Nad Pogačarja z drugim!? Ta napoved je zatresla!

Profimedia
Bi se lahko zgodilo kaj takega?

V kolesarskih krogih močno odmeva razmišljanje Matta Keenana in Bridie O'Donnell, strokovnih komentatorjev avstralske televizijske hiše SBS. Oba sta za absolutnega favorita bližajoče se Dirke po Franciji označila dvakratnega zaporednega zmagovalca Tadeja Pogačarja, veliko prahu pa sta dvignila z razpredanjem o tem, kdo bo njegov glavni tekmec. Šla sta namreč v smeri, da bo ta glavni tekmec prišel iz vrst ekipe Jumbo Visma, a da to ne bo Primož Roglič.  

"Dejansko mislim, da je Jonas Vingegaard dosti boljša opcija za Jumbo-Vismo kot Primož Roglič. Če bi bil Primož Roglič, ne bi mirno spal pred granitnimi kockami pete etape," je dejal Keenan in nadaljeval: "Vingegaard se mi zdi bolj sproščen na granitnih kockah, obenem pa ne smemo pozabiti, da je Pogačar  imel lani po polovici Toura ogromno prednost. Toda, vse od začetka druge polovice dirke pa do cilja v Parizu je bil Vingegaard celo 13 sekund hitrejši. Tako da je on zame glavni Pogačarjev nasprotnik."

Komentatorja pa sta se navezala tudi na najbolj svežo izkušnjo. "Kar smo videli na zadnji etapi Dauphineja, ko je bilo videti, kot da Vingegaard čaka na Rogliča, zgolj na rahlo vrti kolo, da mu lahko Primož sploh sledi... Zagotovo bodo šli na dirko z Rogličem kot uradnim kapetanom, toda ne verjamem, da se bodo stvari resnično tako odvile. Ne verjamem, da bo Vingegaard še kaj čakal na Rogliča," je prepričana O'Donnellova.


Članki iz rubrike