Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(sm)
(sm)
0 08.09.2021 12:40:54

Znani trije prvaki in potniki na svetovno prvenstvo

Tanja Marc, Tadeja Petrič in Sara Jenčič, najboljše na DP v natančnem zbijanju
BZS
Konec tedna so bila na sporedu številna ligaška in prvenstvena tekmovanja, prihodnji teden pa bo pozornost ljubiteljev balinanja usmerjena na svetovno prvenstvo v francoski Martigues, kjer bo Slovenija lovila odličja v desetih disciplinah.

Po uspelem državnem prvenstvu za mlajše kategorije v Pivki je Balinarska zveza Slovenije konec tedna pod streho spravila še tri državna prvenstva v članski konkurenci. V nedeljo so v Bistrici pri Tržiču moči merile članice in mladinke v hitrostnem in natančnem zbijanju, v Cerknici pa so se člani borili za kolajne v igri posamezno.



Na vrhu Marc, Volčina, Guštin in Roj

Pri članicah je zlato v natančnem zbijanju osvojila Tanja Marc (Agrochem Hrast) pred Tadejo Petrič (Pivka Oro Met) in Saro Jenčič (Krim Ljubljana). V hitrostnem zbijanju je bila pričakovano najboljša Nina Volčina (Krim Ljubljana), ki je v zelo kakovostnem finalu s 27:32 premagala Tadejo Petrič (Pivka Oro Met), bron pa si je okoli vratu nadela Petra Pivk Lukančič (Kolektor Idrija).



"Lepo se je bilo spet družiti. Tadeja Petrič je bila odlična tudi v hitrostnem zbijanju in morala sem se kar potruditi, tako da čestitam tudi njej in drugim puncam. Uspelo mi je osvojiti sedmi zaporedni naslov v tej disciplini. Pohvaliti velja tudi mladinke za super nastope," je novo zvezdico pokomentirala Volčina.



Odlično razpoložena je Gorenjsko zapuščala tudi Tanja Marc, ki je v natančnem zbijanju ugnala srebrno Tadejo Petrič (Pivka Oro Met) in bronasto Saro Jenčič (Krim Ljubljana). "Zelo sem vesela tega uspeha. Moram pa poudariti, da ni samo moj, temveč je to uspeh celotnega kluba, mojih soigralk in predvsem trenerja Valterja Švare, ki nas vse usmerja, spodbuja in prenaša," je pojasnila članica kobjeglavskega Agrochem Hrasta.



Pri mladinkah je bila v "brzincu" najboljša njena klubska kolegica Iva Guštin pred Rebecco Martulaš (Pivka Oro Met) in Lauro Fermo (ŠB Korte Izola), v natančnem zbijanju pa je slavila Janja Roj (ŠB Korte Izola) pred Rebecco Martulaš in Aneto Fidel (obe Pivka Oro Met).



Sosič po drami do zlata

V Cerknici so se v nedeljo člani borili za naslov državnega prvaka v igri posamezno. V izredno razburljivem finalu je po dodatnem obratu z zadnjo približano kroglo slavil Klemen Sosič (Skala Sežana), ki je z 8:7 premagal Mitjo Kraglja (Postojna), bron pa je pripadel Gregorju Korošcu (Marjetica Koper), ki je bil v malem finalu s 13:4 boljši od Slavka Petroviča (Logatec). "S prikazanim na celotnem turnirju sem zadovoljen, Nisem imel visokih ambicij, a se mi je vse izšlo po željah. Finale je bil zelo napet, odločala je vsaka krogla. Tekmecu sem dovolil, da je izsilil dodatni obrat, a sem vendarle na koncu izvlekel zmago," se je smejalo novemu državnemu prvaku.



Branilke naslova še brez točke

V soboto so bili odigrani dvoboji drugega kroga v 1. ligi – članice. Najbolj je odmeval domači poraz ljubljanskega Krima proti gostjam iz Pivke, tako da branilke naslova po dveh odigranih krogih ostajajo brez osvojene točke. Vrh lestvice trenutno držijo Deskle, po dve zmagi pa imata še kobjeglavski Agrochem Hrast in Pivka Oro Met. V moški konkurenci so bili odigrani dvoboji prvega kroga v prvi in drugih ligah.



Potrjena delegacija za svetovno prvenstvo

Strokovni štab reprezentanc je potrdil seznam slovenske reprezentance za septembrsko svetovno prvenstvo v Franciji, kjer bo Slovenijo zastopalo osem balinarjev in ena balinarka. Mlade selekcije bosta vodila selektor Anton Kosar in pomočnik Igor Istenič, medtem ko bo nad člansko izbrano vrsto v Franciji bdel pomočnik selektorja moške reprezentance Bojan Berčič. Slovenci bodo od danes do sobote zaključne priprave opravili v Kopru, na pot proti Martiguesu pa se bodo podali v ponedeljek zjutraj. Slovenija bo na svetovnem prvenstvu nastopila v vseh desetih disciplinah. Uvodne tekme bodo na sporedu že v torek zjutraj, finalni boji za odličja pa bodo potekali v soboto.



V članski konkurenci bo Slovenijo v hitrostnem zbijanju zastopal Aleš Borčnik, mešano štafeto pa bosta sestavljala Nina Volčina in Anže Petrič. Pri mlajših članih do 23 let, ki bodo kolajne napadali v hitrostnem in natančnem zbijanju ter igri dvojic in posamezno, bodo nastopili Žan Sodec, Erik Čeh in Gašper Povh, v mladinski konkurenci, ki jo čakajo tekmovanja v štafetnem in natančnem zbijanju, igri dvojic ter posamezno, pa Erik Čeh, Jan Guštin in Luka Blaževič. 

Galerija

Članki iz rubrike