sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

raz20 009 Reporter.si

Kdo ureja okolico vile Zmaga Jelinčiča v ...

Maha Vajiralongkorn Svet24.si

Kontroverzni kralj se je v Alpah »samoizoliral« ...

18991X1592 Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

Najini_mostovi0002 Njena.si

Kristjan Bevk se poslavlja z malih zaslonov

ku
ku
1 06.09.2019 18:36:49

Heroj! ODZIV Pogačarja po veličastni zmagi NAVDUŠIL SLOVENIJO: Ko sem po radiu slišal, da ...

Ob koncu 12. etape sta si Primož Roglič in Tadej Pogačar v ciljni ravnini (z dobrimi 3 minutami zaostanka) izmenjala nekaj besed, se nasmejala, se objela in segla v roke, kar je ujela tudi televizijska kamera. Tudi danes sta v cilj prišla skupaj, a tokrat kot nesporna zmagovalca.

Današnji prizori in navdušenje vseh prisotnih in celotne Slovenije pred teve zasloni, so bili zgodovinski. Pogačar je ob koncu poudaril, da je bil to izjemen dan. "Na začetku etape res nisem pričakoval, da se bom tako dobro odrezal na finalnem klancu. Dejansko je bil moj cilj zgolj ta, da preživim, po sedmi etapi sem si zadal zgolj to, da ne izgubim preveč časa. Na koncu pa je to bil en res neverjeten dan zame. Ko sem slišal po radijski povezavi, da nama z Rogličem nihče ne zmore slediti, sem se šele dobro zavedel, da se mi je odprla zelo dobra priložnost za etapno zmago. Proti Rogliču je vedno zelo težko zdržati neposredne dvoboje, ker je res močan. Vendar pa mi je danes uspelo in sem res zelo srečen."

"Vesel sem dosežka danes, ampak Vuelta še ni končana," pa je bil po ubranitvi rdeče majice vodilnega bil v cilju etape kratek Roglič.


Za mlajšega kolega je - tako kot za celotni kolesarski svet - prvi favorit Vuelte še vedno Roglič. A po trinajstih etapah Vuelte ima Slovenija kar dva Slovenca v boju za skupno zmago. V rdečo majico vodilnega oblečeni Roglič, ki tekmuje za nizozemsko ekipo Jumbo Visma, je trdno na prvem mestu skupne razvrstitve, Pogačar, ki je z etapno zmago oblekel belo majico najboljšega posameznika v razvrstitvi mladih kolesarjev, pa je po novem skupno tretji z zaostankom treh minut za Zasavcem.

Med zmagovalci posameznih etap na dirki po Španiji so štirje Slovenci Matej Mohorič, Borut Božič in od letos Roglič, ki je dobil deseto etapo, vožnjo na čas, in Pogačar, ki je zmagal na deveti in 13. etapi.

Članki iz rubrike