ženska Dobra karma

Hišna številka: povej mi svoj naslov in povem ...

TANJA PIRC na crnem 5 Svet24.si

»Ta šov bo zabavna anekdota za vnuke« Slavno ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Kdo bolj ogroža svobodo govora v ...

sola tabla uciteljica ucilnica ucenec pouk dobrepolje Svet24.si

Vzgojiteljem v vrtcih in učiteljem do 6. razreda ...

20200714-01015459 Necenzurirano

Prej lobirala v poslih z maskami, zdaj jih bo ...

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

marijana b Njena.si

Ljubezen na vasi: Voditeljica rodila deklico

STA
STA
0 05.06.2019 10:57:58

Aru ob Pogačarju in Polancu na VN Lugana

Profimedia
Italijanski kolesar Fabio Aru se po operaciji arterije vrača na kolesarske dirke. V nedeljo bo Aru, ki ni tekmoval od začetka marca, ko je odstopil na dirki Pariz-Nica, nastopil na dirki za VN Lugana, kjer bo v ekipi UAE Emirates ob Slovencih Tadeju Pogačarju in Janu Polancu, za katerima je odličen začetek sezone.

"Po operaciji in rehabilitaciji nisem imel nobenih težav. Imam dobre občutke, zato smo se z zdravniki in vodstvom ekipe odločili, da testiram svojo pripravljenost na dirki v Luganu. Po dirki bomo videli, kakšni bodo naši naslednji koraki," je dejal Aru, ki so ga operirali, ker v arterijo ni dobival dovolj krvi, zato v nogi ni imel prave moči.

Krožna dirka za VN Lugana sicer ustreza tekmovalcem, ki so dovolj pripravljeni za vzpone in ki znajo tudi sprintati. Lani jo je dobil Avstrijec Hermann Pernsteiner, pred tem pa Italijana Iuri Filosi in Sonny Colbrelli, ki ga tokrat ne bo v moštvu Bahrain Meride, bo pa zato v njem Vincenzo Nibali. Aru je bil na dirki že dvakrat na stopničkah, enkrat je bil drugi in enkrat tretji.

Slovenca bi lahko imela priložnost za odmevnejšo uvrstitev, v ekipi UAE Emirates pa računajo tudi na Diega Ulissija in Marca Mercata.

Značke: kolesarstvo, švica

Članki iz rubrike