Černobil MajaLiza 7 Odkrito.si

Tako je Černobil videti danes

Alma Novljan Svet24.si

Iščejo mamo: za informacijo, ki jih bo ...

test Petisvet.si

Veliki test vaše osebnosti - vodi vas podzavest

naslovka Svet24.si

Neurja pustošijo! Ali ste v kampu sploh ...

ingrid 1 Svet24.si

Sovrstniki so Ingrid radi poniževali

Tina Maze Njena.si

Tina Maze razkrila, kaj je njena nova strast

LPD-50 Njena.si

Darja Tomažin tudi v novi sezoni šova Ljubezen ...

STA
STA
0 05.06.2019 10:57:58

Aru ob Pogačarju in Polancu na VN Lugana

Profimedia
Italijanski kolesar Fabio Aru se po operaciji arterije vrača na kolesarske dirke. V nedeljo bo Aru, ki ni tekmoval od začetka marca, ko je odstopil na dirki Pariz-Nica, nastopil na dirki za VN Lugana, kjer bo v ekipi UAE Emirates ob Slovencih Tadeju Pogačarju in Janu Polancu, za katerima je odličen začetek sezone.

"Po operaciji in rehabilitaciji nisem imel nobenih težav. Imam dobre občutke, zato smo se z zdravniki in vodstvom ekipe odločili, da testiram svojo pripravljenost na dirki v Luganu. Po dirki bomo videli, kakšni bodo naši naslednji koraki," je dejal Aru, ki so ga operirali, ker v arterijo ni dobival dovolj krvi, zato v nogi ni imel prave moči.

Krožna dirka za VN Lugana sicer ustreza tekmovalcem, ki so dovolj pripravljeni za vzpone in ki znajo tudi sprintati. Lani jo je dobil Avstrijec Hermann Pernsteiner, pred tem pa Italijana Iuri Filosi in Sonny Colbrelli, ki ga tokrat ne bo v moštvu Bahrain Meride, bo pa zato v njem Vincenzo Nibali. Aru je bil na dirki že dvakrat na stopničkah, enkrat je bil drugi in enkrat tretji.

Slovenca bi lahko imela priložnost za odmevnejšo uvrstitev, v ekipi UAE Emirates pa računajo tudi na Diega Ulissija in Marca Mercata.

Značke: kolesarstvo, švica

Članki iz rubrike