Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
29.05.2019 10:29:34
Deli članek:

TAKOLE DIREKTNO jih najbrž še nihče ni KRITIZIRAL! Posmehovanje na račun ROGLIČEVIH spremljevalcev! 'Kot bi gledal ...'

Profimedia

Na Giru še vedno odmeva velik spodrsljaj Rogličeve ekipe Jumbo-Visma v zaključku nedeljske etape.

Videoposnetek iz spremljevalnega avtomobila, ki je kasneje pricurljal v javnost, jim nikakor ni v čast. Ko je Roglič v ključnem trenutku dneva svojo spremljevalno ekipo najbolj potreboval, ko je z okvarjenim kolesom obstal ob cesti, ekipe ni bilo od nikoder, saj se je voznik avtomobila ravno v tistem trenutku odzval klicu narave. Ena za v rubriko saj ni res, pa je.

"Komedija zmešnjav. Na posnetku se lepo vidi trenutek, ko so po radiu slišali novico, da ima Roglič težave. Panika, v trenutku so se zavedeli napake, ki so jo storili. Ne vedo, kaj bi rekli, ne vedo, kaj bi storili. To je neverjetno, nimam besed. Kolesarje se ostro kritizira, če razočarajo, če ne dosegajo ciljev. Morda upravičeno, navsezadnje so dobro plačani, a da te lastna ekipa pusti na cedilu zaradi tako neverjetnega razloga ... Kaj ne moreš počakati še teh 30 minut in odtočiti na cilju? Noro, to je preprosto noro – najprej sem mislil, da gre za šalo," je v studiu Eurosporta razlagal Bradley Wiggins, zmagovalec Toura 2012

Še dlje pa je šel komentator Brian Smith. "Mislil sem, da gledam oddajo Beavis and Butt-Head. Resno, ne razumem, da bi kdo lahko storil kaj takšnega." Možje, ki so v kolesarstvu videli in doživeli vse, niso mogli verjeti svojim očem. Besedo je potem znova prevzel Wiggins. "Panika je bila neverjetna in to se je preneslo tudi na Rogliča. Že pred tedni sem dejal, da polovica vseh teh ljudi v spremljevalnih avtomobilih ne ve, kaj počnejo. Gre za nekdanje kolesarje; kaj jih pravzaprav kvalificira za te položaje? V trenutkih krize niso mirni in hladnokrvni, delajo neumne napake, na kocki pa so kariere kolesarjev. Noro. In še nekaj vam povem: vsem kritikam navkljub se kaj takšnega pri Skyju ne bi zgodilo. To se pod Davom Brailsfordom ne bi moglo zgoditi, če pa bi se že, bi krivec še isti dan zapustil dirko. Tu ne gre za 'marginal gains' (malenkostne pridobitve, op. p.), ampak za osnove," je sklenil sir Wiggo.

In težko bi mu oporekali. Ne le Sky, tudi Eusebio Unzue in njegov Movistar si česa takšnega ne bi nikoli privoščila. In še bi lahko naštevali.