sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
0 28.05.2019 17:37:39

ITALIJAN je z grožnjami MISLIL RESNO! Glejte, kaj so naredili ROGLIČU, to se na dirkah NE DOGAJA!

Profimedia
Vincenzo Nibali se je resnično zarotil proti Primožu Rogliču.

"Ne bom zmagal Gira. A povem vam, da ga tudi Roglič ne bo zmagal," je pred nekaj dnevi dejal prvi italijanski zvezdnik letošnje dirke po Italiji, potem ko je zelo jezen razlagal, da slovenski adut vozi preveč zadržano, preveč defenzivno in da mu preveč sledi. Že tedaj so te besede zvenele kot zlovešča grožnja, danes zvenijo še bolj. Nibali je namreč na današnji peklenski etapi pokazal, da je v nekem trenutku Rogličev poraz postavil celo pred lastno zmago. 

Res je, Italijan je najprej napadel sam - in sicer v želji, da bi za seboj pustil tako Rogliča kot lastnika rožnate majice Richarda Carapaza. Toda ko je Carapaz ujel Nibalija, se je začela vožnja, ki je za tovrstne dirke povsem neznačilna. Predvsem na zaključnem položnejšem vzponu proti cilju etape se Nibali ni boril ne s Carapazom ne z njegovim moštvenim tekmecem Miguelom Lando, temveč je vidno deloval skupaj z njima. Konkurenti so postali zavezniki v želji čim bolj pustiti za seboj Primoža Rogliča. 

"Na takih dirkah se to ponavadi ne dogaja. Vidimo lahko, kako se favoriti med seboj dogovarjajo, da bodo delovali družno, da bodo delali skupaj. Več kot očitno želijo čim bolj pustiti za seboj Rogliča, tudi če tak način morda ni najboljši za vsakega od njih," sta razmišljala strokovna komentatorja na slovitem Eurosportu. In Nibali si je dejansko naredil določeno škodo, saj je stran od Rogliča vlekel tudi Carapaza (skupaj sta pridobila skoraj minuto in pol), ki pa je zadržal svojo celotno (in to zelo veliko) prednost pred Italijanom. 

Značke: roglič, nibali, carapaz

Članki iz rubrike