Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
29.05.2019 07:36:00
Deli članek:

Tega NISMO VEDELI! TO je RAZLOG, da je Primož ROGLIČ tako TRPEL v zadnjih etapah! (video)

Profimedia

Zadnje etape so bile za Primoža Rogliča velika muka.

Vreme, klanci, padec, težave s kolesom, napadi tekmecev na cesti in v zakulisju, z vsem tem se je te dni spopadal najboljši slovenski kolesar na dirki po Italiji.

A po torkovi etapi je v pogovoru za TV Slovenija razkril tudi še eno stvar, zaradi katere so bile prejšnje etape še dodatno velika muka zanj. Gotovo tudi pomemben razlog, da mu na cesti - vsem drugim težavam navkljub - ni šlo tako, kot smo upali in je verjetno tudi sam pričakoval.

"Zelo težko. Upravičeno je bilo to ena od kraljevskih etap, čeprav Gave ni bilo. Dal sem 110 odstotkov od sebe. Najlepša hvala navijačem ob progi, ki so mi dali dodatno motivacijo za boj do konca," je povedal Roglič in dodal, da je bil Vincenzo Nibali v torek malenkost močnejši in se odpeljal, on pa je imel svojo borbo.

Borbo tudi z želodčnimi težavami, ki so ga pestile in o katerih, jasno tudi zaradi tega, da tega tekmeci ne bi vedeli, prej on in njegova ekipa niso govorili. "Sigurno sem se danes počutil 100 odstotkov bolje kot dan prej po vseh težavah, ki sem jih imel. Ne obremenjujem se s sekundami in mesti," je še povedal Roglič, ki bo do konca gotovo še napadel roza majico.

Pogovor si lahko pogledate TUKAJ