018mv Dobra karma

»Če je moški do žensk preveč prijazen, se to ...

princ harry, meghan marklejpg Svet24.si

FOTO: Za Harryja in Meghan bo vsega konec 1. ...

melania trump bozic nacrti tw1 Reporter.si

Poglejte, koga vse je Melania pripravljena ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

STA
STA
0 29.05.2019 07:11:43

Od Laude se bo danes poslovilo okrog 300 častnih gostov

Reuters
Od pokojnega nekdanjega zvezdnika formule 1 Nikija Laude se bo v katedrali sv. Štefana danes poslovilo okrog 300 častnih gostov. Med govorci bodo avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen, nekdanji voznik formule 1 Gerhard Berger in igralec Arnold Schwarzenegger. Berilo bo bral Laudov klubski kolega Alain Prost.

Pogreb bo sicer potekal v družinskem krogu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA, a bo na spominski slovesnosti pred tem, ki se bo začela ob 13. uri in na kateri maševal tamkajšnji duhovnik Toni Faber, zbralo okoli 300 častnih gostov. Poleg znanih obrazov pa se bodo slovesnosti lahko udeležili tudi oboževalci in drugi obiskovalci, saj ima katedrala sv. Štefana na Dunaju skupno 800 sedišč in 3000 stojišč.

Kot poroča APA, bodo poleg avstrijskega skladatelja Christiana Kolonovitsa z manjšo glasbeno skupino za glasbeno spremljavo poskrbeli še ameriški glasbenik Drew Sarich in pevec Joni Madden. Igrali bodo skladbe Tracy Chapman Amazing Grace in Fast Car ter Imagine od Johna Lennona. Tudi pesem Hero skupine Family Of The Year je uvrščena v glasbeni program.Že prej bo od 8. do 12. ure sredi katedrale za vse, ki bi se želeli še zadnjič posloviti od pokojnega, postavljena krsta skupaj z njegovo tekmovalno čelado.

Lauda, ki je prejšnji torek umrl v 71. letu starosti, bo prvi športnik, ki ga bodo položili na pare v katedrali sv. Štefana na Dunaju.

Značke: formula ena, pogreb

Članki iz rubrike