Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 11.03.2019 14:47:52

Roglič na dirko od Tirenskega do Jadranskega morja po nove uspehe

Profimedia
V sredo se bo začela 54. kolesarska dirka od Tirenskega do Jadranskega morja, ena najmočnejših etapnih dirk v koledarju svetovne serije v spomladanskem delu sezone. Med glavne favorite za skupno zmago sodi slovenski zvezdnik Primož Roglič, zmagovalec letošnje dirke po Združenih arabskih emiratih.

V karavano se po krajši odsotnosti zaradi padca na treningu pred prvo belgijsko klasiko vrača slovenski prvak Matej Mohorič, ki bo eden od dveh Slovencev v moštvu Bahrain-Meride. Drugi bo Jan Tratnik. Kapetan moštva bo Italijan Vincenzo Nibali, glavni športni direktor Gorazd Štangelj stavi tudi na Italijana Damiana Carusa in Avstralca Rohana Dennisa.

Za moštvo UAE Emirates bo nastopil Slovenec Jan Polanc. Jumbo-Visma pa bo zbrana okrog Rogliča, ki bo imel ob sebi večino kolegov z dirke po ZAE. Zasavec je lani dobil eno etapo, dve leti nazaj pa je bil skupno četrti.



Letošnja trasa ne bo imela dolgih in zahtevnih vzponov, bo pa ogromno kratkih in zelo strmih. Zato so se za nastop odločili raznoliki kolesarji, od najboljših hribolazcev, do sprinterjev in specialistov za vožnje na čas - prva etapa bo namreč moštveni kronometer, zadnja pa posamični.

Med favorite za končno zmago poleg Rogliča sodijo Valižan Geraint Thomas, Nizozemec Tom Dumoulin, Nibali, Francoz Thibaut Pinot, Španec Mikel Landa in Britanec Adam Yates. Med lovci na etapne zmage bodo Slovak Peter Sagan, Belgijec Greg van Avermaet, Francoz Julian Alaphilippe, Belgijca Tim Wellens in Tiesj Benoot, sprinterske obračune bodo popestrili Kolumbijec Fernando Gaviria, Italijan Giacomo Nizzolo, Francoz Nacer Bouhanni in drugi.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike