Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 15.12.2018 11:18:20

IZJEMNI PRIMOŽ ROGLIČ! Da me motivira denar? Prej bi spil 'pir' in rekel ...

Primož Roglič
Reuters
Primož Roglič je znan kot zelo skromen športnik.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je še enkrat več navdušil s svojim razmišljanjem. Zelo skromni športnik je v intervjuju za Večer razglabljal o denarju in o tem, zakaj ga sam ne potrebuje. Pravi, da ga ne motivira in da če bi bil denar glavni motiv za njegovo dirkanje s kolesom, bi raje spil - pivo.

"Pri nas od nagrad nihče ne živi, živi se od pogodb. Vedno lahko rečeš, oni ima še več, tisti tudi … Če si zaslužijo ali ne, je lahko neskončna debata. Konec koncev sem zadovoljen, vsak, ki vozi za WorldTour ekipo, lahko dobro živi. Več kot jesti in piti tako ne moreš. Kaj ti bodo milijoni, itak boš moral isto početi. Ne glede nanje bom moral sesti enako na kolo, enako bom moker, če bo deževalo. Če gledaš s tega vidika, je denar na stranskem tiru, ko pač imaš dovolj, da lahko preživiš," je Roglič razglabljal o razlikah v nagradah pri posameznih športih.



In na opazko, da denar pokvari čoveka, dodal: "Tako pravijo, ampak saj veste: kot pri vsaki drugi stvari - tudi denarja ni nikoli dovolj. Ni pa glavni motiv, daleč od tega, da bi rekel, da bom zmagal Tour, da bom dobil pol milijona, ki ga itak sploh vzel ne bom. S takimi motivi ni možno doseči velikih stvari, ker kolesarstvo od telesa in uma zahteva ogromno. Da bi bil tako motiviran samo zaradi denarja, bi tisočkrat prej rekel: Nič nočem zaslužiti, samo pustite me in dirkajte, jaz bom pa vsak dan televizijo prižgal, spil pir in se vam režal, kako vi garate na klanec."

Celoten intervju z Rogličem si lahko preberete TUKAJ.

Članki iz rubrike