zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

STA
STA
0 15.12.2018 08:57:03

Za konec še osebni rekord Neže Klančar

V Hangzhouju na Kitajskem je na svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih za slovenskimi reprezentanti tudi zadnji nastop. Osemnajstletna plavalka ljubljanske Olimpije Neža Klančar je na 50 m prosto s 25,19 za dve desetinki sekunde izboljšala osebni rekord in med skoraj 100 plavalkami osvojila 25. mesto.

Klančarjeva se je z današnjim dosežkom na večni slovenski lestvici prebila s četrtega na drugo mesto, do državnega rekorda Velenjčanke Nastje Govejšek pa ji je zmanjkalo devet stotink sekunde.

"Dosegla sem osebni rekord. Zelo sem zadovoljna, saj sem na ta način lepo zaključila to zelo dolgo sezono," je svoje plavanje ocenila Klančarjeva, ki ni skrivala, da si je želela tudi kakšen polfinale. "Vseeno sem z dosežki lahko na koncu zadovoljna."

Za plavalko je izjemno leto s premierno kolajno na sredozemskih igrah, nastopom na evropskem članskem prvenstvu v Glasgowu, dvema osvojenima kolajnama na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu in premiero na članskem SP."Res super. Zdaj bom imela nekaj dni prosto, nato me čaka šola, prihodnje leto pa začenjam s treningi za svetovno prvenstvo v Južni Koreji. Upajmo na najboljše izide in normo za olimpijske igre," je še povedala 18-letna dijakinja gimnazije v Mostah, ki jo letos čaka matura, na srečo pa že ima normo za poletno svetovno prvenstvo.

"Sem smo prišli z zelo majhno odpravo. Največ smo pričakovali od Petra Johna Stevensa, ki pa je imel kopico težav, da je sploh prišel na Kitajsko, poškodbe in še slab dan. Ni se mu izšlo najboljše, a potrudil se je in nič mu ne gre oporekati. Dekleti pa sta bili na svetovnem prvenstvu prvič. Katja je odplavala državni rekord, Neža osebnega in se rekordu na 50 m prosto zelo približala. Za obe je to lepa izkušnja za prihodnje leto in pomemben korak proti olimpijskim igram Tokiu," je slovenske nastope ocenil vodja poti in trener Klančarjeve Tomaž Torkar.

Pred bližnjimi božično-novoletnimi prazniki slovenske plavalce čaka še en izziv. Maribor bo prihodnji konec tedna gostil tradicionalni decembrski miting v 50-metrskem bazenu.

Značke: plavanje, sp

Članki iz rubrike