Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 11.03.2018 16:32:12

Zmaga na dirki Pariz-Nica Špancu Solerju

Španec Marc Soler je zmagovalec 76. izvedbe kolesarske dirke Pariz-Nica.

Soler, kolesar Movistara, je v današnji osmi, 110 kilometrov dolgi etapi v okolici Nice v skupni razvrstitvi za štiri sekunde ugnal še v soboto vodilnega Britanca Simona Yatesa (Mitchelton-Scott). Šesti v skupni razvrstitvi pred to etapo je do zmage prišel, potem ko je skupaj z rojakoma Davidom de la Cruzom (Sky) in Omarjem Frailejem (Astana) bežal v drugi polovici zadnje etape in si privozil tolikšno prednost pred skupino z vodilnim Yatesom, da se je na koncu veselil skupne zmage.

Za Solerja je to tudi dober obet za prihodnost, je namreč postal četrti Španec s skupno zmago na tej dirki, dva od prejšnjih treh (Miguel Indurain in Alberto Contador) pa sta pozneje dobila tudi dirko po Franciji.


Soler je skupaj z De La Cruzom napadel slabih 50 km pred ciljem in se na vrhu Col d'Ezeja pridružil Fraileju. Razlika do Yatesa je nato ves čas malce nihala, trojica pa je na koncu prišla do zadostne prednosti, da se je 24-letni Soler veselil prve profesionalne zmage na večetapni dirki.

Soler je etapo sicer končal na tretjem mestu s tremi sekundami zaostanka, slavil je De La Cruz pred Frailejem. Yates je v cilj prišel kot šesti z 38 sekundami zamude. Zaostala sta tudi druga kandidata za skupno zmago, španska brata Gorka in Ion Izagirre (pet km pred ciljem sta padla), ki sta prišla v cilj v skupini z Yatesom na devetem oziroma desetem mestu. Gorka Izagirre je bil na koncu skupno tretji s 14 sekundami zaostanka, Ion Izagirre pa je na četrtem mestu zaostal še dve sekundi več.

Edini Slovenec na dirki Luka Pibernik (Bahrain-Merida) je zadnjo etapo končal zunaj predvidenega časovnega okvirja in ostal brez uvrstitve.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike