Ivica Vergan Odkrito.si

Kaj Ivica Vergan obžaluje?

ogrevanje 2 Svet24.si

Koliko časa pa vi pred tekom ogrevate telo?

Brigette Macron, Emmanuel Macron, Donald Trump, Melania Trump Svet24.si

VIDEO: Melania še enkrat več zavrnila Donaldovo ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez z novo pričesko navdušuje v Nemčiji

Tadeja Pavlič, Matic Rodica Njena.si

To je moški, ki ga ljubi Tadeja Pavlič

ivana šundov Njena.si

Ivana Šundov iskreno o življenju po ločitvi

STA
STA
0 21.04.2017 13:51:51

Uci ukrajinskemu "pretepaču" prisodil 45-dnevni suspenz

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je ukrajinskega kolesarja Andreja Grivka, člana ekipe Astana, kaznovala s prepovedjo tekmovanj za 45 dni zaradi incidenta, ki se je zgodil februarja med kolesarsko dirko po Dubaju. Prepoved bo začela veljati 1. maja, kar pomeni, da se ne bo mogel udeležiti prve velike dirke v sezoni, italijanske pentlje.

Grivko je predčasno končal dirko po Dubaju, saj so ga prireditelji diskvalificirali, ker je med tretjo etapo v glavo udaril vodilnega na dirki, Nemca Marcela Kittla. Grivko je Kittla, ko so se kolesarji v močnem vetru v prsi borili za najboljša mesta, udaril na začetku etape in mu razbil arkado. Kittel razen praske ni utrpel hujših poškodb, čeprav bi mu lahko Ukrajinec poškodoval levo oko, saj mu je zlomil očala.

Astana se je Kittlu in njegovi ekipi Quick-Step Floors opravičila za incident. Incident, ki ga je povzročil Grivko, se je znašel tudi na dnevnem redu disciplinske komisije mednarodne zveze, ki je Grivka zdaj suspendirala za 45 dni.

"Tej odločitvi ne bom ugovarjal. Nimam težav z njo, ampak želel bi, da je spoštovanje obojestransko. Dobro, razumem, da je kot vodilni želel v ospredje, ampak pri tem ne more izrivati kolesarjev s ceste, kar je zelo nevarno. Želel je prevzeti moje mesto, zaletaval se je vame. Z roko sem ga skušal odriniti stran, saj to, kar je počel, ni bilo v redu. Mogoče me ni razumel, ne vem. Potem ko si je zlomil očala, je bil res jezen," Grivko v izjavi, objavljeni na spletni strani cyclingnews, ni kazal prav nič obžalovanja za dejanje, ki ga je storil.

Značke: kolesarstvo, kazen

Članki iz rubrike