tone vogrinec Odkrito.si

Hčeri Toneta Vogrinca zapustili Slovenijo

Eurofighter Typhoon italijanska vojska Svet24.si

Nov evropski lovec na obzorju

Brigette Macron, Emmanuel Macron, Donald Trump, Melania Trump Svet24.si

VIDEO: Melania še enkrat več zavrnila Donaldovo ...

vremenska sprememba, nevihta Svet24.si

Pred prazniki še vsaj en vremenski obrat

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Tadeja Pavlič, Matic Rodica Njena.si

To je moški, ki ga ljubi Tadeja Pavlič

tomaz natasa Njena.si

Je ta tekmovalec res krivec za slabe rezultate ...

STA
STA
0 21.04.2017 10:23:52

Olimpijski prvakinji Rollinsovi enoletna dopinška prepoved

Američanka Brianna Rollins, olimpijska prvakinja na 100 metrov z ovirami iz Rio de Janeira, si je prislužila enoletno prepoved tekmovanj zaradi kršitve protidopinških pravil, ker v obdobju enega leta trikrat ni sporočila lokacije, kjer se bo nahajala, je v sporočila Ameriška protidopinška agencija (Usada).

Zaradi kazni bodo atletinji črtali vse dosežke za nazaj od 21. septembra lani, poleg tega pa bo prisiljena izpustiti preostanek sezone in letošnje svetovno prvenstvo avgusta v Londonu. Kazen ne bo vplivala na olimpijski dosežek 25-letnice, pri kateri so kot olajševalno okoliščino upoštevali njeno zgledno sodelovanje s protidopinškimi preiskovalci, nekaznovanost, dosedanji "čist" dopinški karton ter dejstvo, da se ni namerno izmikala kontrolam.

Ameriška protidopinška agencija je priznala, da je bila vsaj v enem primeru posledica ne-sporočanja povezana z zmešnjavo povezano z računalniškim programom, ki ga športniki uporabljajo za sporočanje svoje lokacije, do drugih dveh kršitev pa je prišlo po zmagoslavju v Riu. V enem primeru je Rollinsova odpotovala v domačo zvezno državo Florido, kamor so jo povabili, da bi jo počastili kot olimpijsko šampionko, v drugem pa se je udeležila sprejema pri ameriškem predsedniku Baracku Obami. "Gre za posebne priložnosti, ki so jo morda upravičeno odvrnile od njenih vsakodnevnih, sicer zelo pomembnih, obveznosti," je ob tem navedla protidopinška agencija.

Značke: atletika, doping

Članki iz rubrike