Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.04.2017 10:36:36

Bertoncelj v soboto v boj za svoje tretje odličje na EP

Najboljši slovenski telovadec zadnjih let Sašo Bertoncelj bo v soboto nastopil v finalu evropskega prvenstva na konju z ročaji v Romuniji. V Cluj-Napoci bo lovil svojo tretjo medaljo na EP, kar je potrdil s tretjim mestom v kvalifikacijah. Finali po orodjih se bodo začeli ob 13.30.

Pred Bertoncljem sta v kvalifikacijah končala le Madžar Krisztian Berki in Rus David Belavskij. A tudi četrti Armenec Harutjun Merdinjan, branilec naslova evropskega prvaka, in Švicar Oliver Hegi na petem mestu v kvalifikacijah nista veliko zaostala. A finale je tekma zase, pravi Bertoncelj.

"Težko je oceniti, kaj se bo zgodilo. Je stvar tekme. To se je že pokazalo v tej sezoni na prvih dveh svetovnih pokalih. Enako je evropsko prvenstvo. Lahko vsi naredijo in je za medaljo potrebna 'divja' ocena, lahko pa vsi 'kiksajo'. Vsaka tekma je tekma zase. Vsak dan je dan zase. Ne vem, kaj se bo dogajalo, lahko se samo osredotočim na svojo izvedbo," pravi izkušeni slovenski telovadec.

V prostih dneh po kvalifikacijah je Bertoncelj v miru analiziral svoj prvi nastop v Cluju, se pogovoril s trenerjem in selektorjem Sebastijanom Piletičem, ter pripravil načrt za finale.

"Nastop iz kvalifikacij sem analiziral, pogledal sem ga včeraj, da sem ugotovil moje občutke in kakšna je bila sestava. Ni bila idealna, bilo je nekaj napakic, ni pa bila tako slaba. Super je to, da ni bila tako grozna, super je to, ker vem, da lahko veliko lepše naredim," je o kvalifikacijskem nastopu dejal 32-letnik.



Pripravljeni ima dve sestavi, lažjo, s katero je tekmoval v kvalifikacijah, ter težjo. Dan pred tekmo še ni razkril, s katero različico se bo predstavil. "Včeraj sem preizkusil težjo vajo na treningu. Naredil sem jo. Nekako tako kot lažjo v kvalifikacijah, kar ni slabo. Lahko jo naredim. Na voljo jo imam. V glavi imam obe vaji. Ni se mi težko tik pred zdajci odločiti, katero bom pokazal. Imam srečo, da grem med zadnjimi na orodje in bom lahko malo taktiziral," je razkril Bertoncelj.

Do zdaj je na EP osvojil dve medalji, prvo leta 2010 v Birminghamu, drugo pa leta 2014 v Sofiji, obakrat je bil bronast. Njegova želja, kakor tudi slovenske ekipe, je novo odličje. "Zadovoljila me bo medalja. Pa to ne pomeni, da jo napovedujem. Vem, da sodim v ožji krog kandidatov za odličje. Kar ne pomeni, da mi bo kaj lažje. Treba bo vajo narediti lepše kot v kvalifikacijah ali pa celo težjo različico," pravi Bertoncelj.

Sodeč po kvalifikacijah in izkušnjah ter uspehih v preteklosti je prvi favorit za zlato odličje Berki, trikratni svetovni in šestkratni evropski prvak, ki ima v zbirki medalj tudi zlato olimpijsko odličje iz Londona 2012.

"Berki je vedno, ko je na tekmi, favorit za zlato medaljo. Z razlogom je osvojil vse te medalje. Ne pomeni, da je nepremagljiv, je pa veliko bolj realno, da se ostali borimo za drugo mesto," je sklenil Bertoncelj.

Značke: gimnastika, ep

Članki iz rubrike