Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.12.2015 16:16:32
Deli članek:

Kump za Lampre že v Avstraliji

Nikola Miljković

Italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport poroča, da se je vodstvo italijanske kolesarske ekipe Lampre-Merida že odločilo, katerih šest tekmovalcev bo nastopilo na prvi dirki svetovne serije sezone 2016, dirke po Avstraliji. Na startu bo od štirih Slovencev v Lampreju Marko Kump, ki bo debitiral.

Marko Kump je v sezoni 2015 v dresu novomeške Adrie Mobil zabeležil 18 prvih mest, odlično dirkanje pa mu je prineslo pogodbo z ekipo iz svetovne serije Lamprejem-Merido. S tem se je pridružil Janu Polancu in Luki Piberniku, ki sta za Italijane že tekmovala, četrti Slovenec Matej Mohorič se je v Lampre preselil iz Cannondale-Garmina.

Poleg Kumpa bosta za Lampre debitirala še Južnoafričan Louis Meintjes in Italijan Federico Zurlo. Poleg omenjene trojice so med šesterico še Italijana Diego Ulissi in Manuele Mori ter Etiopijec Tsagbu Grmay.

Lampre, ki je s pripravami na novo sezono začel v ponedeljek, ima pravico v Avstralijo poslati še enega kolesarja, saj pravila dirk svetovne serije dovoljujejo sedmerico.