Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
20.09.2015 10:01:19
Deli članek:

V nedeljo ekipna kronometra

KK BTC City Ljubljana

Z ekipnima vožnja na čas se začenjajo boji za mavrične majice.

Z današnjima ekipnima vožnjama na čas se v ameriškem Richmondu začenja 82. svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. V prvih dveh disciplinah prvenstva bodo tudi Slovenci, in sicer kolesarke BTC City Ljubljane ter Kristijan Koren, Luka Pibernik in Jan Polanc.

Tako moški kot ženske se bodo spopadli z 38,8 km dolgo progo, prve bodo nanjo ob 17.30 šle članice, za njimi člani dve uri kasneje. V boju za deseterico bodo kolesarske BTC City Ljubljane, ki bodo nastopile v postavi Polona Batagelj in Urša Pintar, Eugenia Bujak, Corinna Lechner, Olena Pavluhina in Martina Ritter.

Koren bo nastopil za Cannondale-Garmin, Pibernik in Polanc za Lampre-Merido.

Med 21. in 23. septembrom so v Richmondu na sporedu posamične vožnje na čas, letos brez Slovencev, po dnevu tekmovalnega premora pa sledijo še cestne dirke. Petindvajsetega septembra je dirka mlajših članov, slovenski dres bodo nosili Rok Korošec, Gašper Katrašnik in David Per, dan kasneje mladinci Tadej Pogačar, Žiga Jerman, Jaka Primožič in Gorazd Per ter članici Polona Batagelj in Urša Pintar, zadnji dan, 27. septembra, pa se bodo na krožno dirko podali še Luka Mezgec, Grega Bole, Borut Božič, Kristijan Koren, Luka Pibernik in Marko Kump.

X