Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
20.09.2015 08:52:23
Deli članek:

S Kanadčani za končno sedmo mesto

FIVB

Varovanci Iztoka Kšele so na svetovnem prvenstvu v Mehiki v boju za uvrstitev od 5. do 8. mesta z 1:3 (-20, -16, 19, -20) izgubili z Italijo.

Na zadnji tekmi letošnjega svetovnega prvenstva, ki bo odločala o končnem sedmem mestu, se bodo tako pomerili s Kanado, ki jo je v tekmi za razvrstitev s 3:0 premagala Turčija. 

V uvodu srečanja so Italijani po zaslugi dobrega bloka povedli s 5:1, selektor Kšela pa je takoj ukrepal s polminutnim odmorom. Igra Slovencem še vedno ni stekla, pri izidu 12:8 za Italijo pa je slovenski selektor v igro namesto Donika poslal Rojnika. Italijani so tudi po tem brez težav prihajali do točk, vodili že s 21:14 ter 23:17, slovenska vrsta pa se je po tem le nekoliko razživela. Prednost Italije je bila že previsoka in uvodni niz je z napadom za zmago s 25:20 zaključi Polo. 

V drugem nizu so bili v uvodu ponovno boljši Italijani, ki so ob prvem tehničnem odmoru že vodili za tri točke (8:5). Slovenci so se po tem le zbrali, zaigrali bolje v obrambi in prek Šterna nato izenačili na deveti točki. Toda nadaljevanje je spet potekalo po notah Italijanov. Kšela je po dveh zaporednih napakah v napadu, najprej Šterna in nato Okrogliča, vzel polminutni odmor (17:12). Tudi ta ni predramil njegovih varovancev, ki so ob koncu niza obtičali na 16. točki.

Tretji niz se je pričel izvrstno za slovenske odbojkarje, ki so takoj prevzeli pobudo in povedli z 8:4, pri njihovem vodstvu s 13:8 pa je italijanska klop zahtevala polminutni odmor. Le ta ni uspela najti protiorožja za tokrat razpoložene napadalce Slovenije, ki so neusmiljeno zadevali polje Italijanov in slovenski odbojkarji so po napaki Italijanov znižali izid na 2:1 v nizih. 

Slovenski odbojkarji so v četrtem nizu uspešno držali korak z vrstniki iz sosednje Italije le do osme točke, nato pa so Italijani z delnim izidom 4:0 prevzeli pobudo. Prednosti do konca niza niso izpustili iz rok ter so tako zabeležili zmago, ki jim je zagotovila boj za peto mesto na prvenstvu.

Najboljši posameznik Slovenije je bil Tonček Štern, ki je dosegel 23 točk.