Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.09.2015 20:25:36
Deli članek:

Žiga Šilc in Teja Belak na skupnem prvem mestu

Grega Wernig

Slovenski telovadci so prvi finalni dan zadnjega svetovnega pokala v sezoni v Osijeku trikrat stali na stopničkah.

Najprej Žiga Šilc za drugo mesto na parterju, nato pa še Šilc in Teja Belak za prvo mesto v skupnem seštevku. Oba sta si to delila, Šilc s Hrvatom Tomislavom Markovićem, Belakova na preskoku z Uzbekistanko Oksano Čusovitino.

Tekmo na parterju je dobil Izraelec Artem Dolgopyat (14,800), Šilc je bil drugi (14,775), tretji Mehičan Daniel Corral (14,725). Ljubljančan je tako v skupnem seštevku ujel zaostanek do vodilnega Markovića, ki je domačo tekmo sklenil v kvalifikacijah, Slovenec in Hrvat sta oba dobila pokal za končno prvo mesto. Šilc je sicer dobro nastopil na zadnjih treh tekmah svetovnega pokala, na vseh je končal na stopničkah; tretji je bil v Varni, drugi v Anadii in še enkrat drugi v Osijeku.

Uro kasneje je nastopila Belakova na preskoku, sicer Šilčevo dekle, ki pa se zaradi težav s poškodovano nogo ni borila za mesta pri vrhu. Letos je v Cottbusu in Dohi osvojila tretje mesto, v Ljubljani in Varni je bila druga. Sezono je končala na prvem mestu, ki si ga je razdelila z uzbekistansko veteranko, ki na Hrvaškem ni tekmovala. Ljubljančanka je skupno zmago slavila četrtič, pred tem je bila prva v letih 2011, 2012 in 2014.

Najboljša na današnji tekmi je bila sicer Portoričanka Paula Mejias Rodriguez z (14,125), drugo mesto je osvojila Madžarka Boglarka Devai (14,088), tretjega Čilenka Franchesca Santi (13,988), Belakova je bila osma z oceno 13,338. Za konec dneva sta nastopila še Alen Dimic na bradlji in Belakova na dvovišinski bradlji; oba sta bila osma.