Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

muk
muk
0 02.09.2014 17:50:19

Pistolero je nazaj

vszi
Nisem pravi, Vuelta prihaja prezgodaj, želim si predvsem kakšne etapne zmage, v boj za rdečo majico pa realno ne morem poseči, je pravil pred prihodom na dirko. A vsega tri tedne po tistem, ko si je na Touru zlomil golenico, je Alberto Contador v rdeči majici vodilnega.

In ne samo to, po torkovi uri resnice njegove delnice kotirajo najvišje, bitko s časom je končal na četrtem mestu in ob vstopu v drugi teden njegova tretja zmaga na Vuleti ni več znanstvena fantastika, ampak realnost. V primerjavi z neposrednimi konkurenti v skupnem seštevku je namreč pridobil najmanj dvajset sekund, tudi v primerjavi s Chrisom Froomom, ki se je nadejal, da si bo v vožnji na uro privozil prednost, ne pa pridelal še dodaten zaostanek. A Britanec kot kaže (še) ni pravi. Za razliko od Contadorja.


In če je Froome osmoljenec današnje etape, kaj potem reči šele za do danes vodilnega Kolumbijca Naira Quintano. Še enkrat več se je izkazalo, kako tanka je v kolesarstvu črta med uspehom in porazom, med junakom in bedakom. Le malce nepazljivosti, popravljal si je vezi na nogah, in na nekem ovinku je poletel po zraku (glej video). Na asfaltu je pustil zajeten kos kože in dragocene sekunde, po katerih je izpadel celo iz deseterice. Potolčenemu, tako psihično kot fizično, mu zdaj ne preostane drugega kot popoln napad, ni pa jih malo, ki menijo, da bo zdaj primoran v vlogo pomočnika klubskemu kolegu Alejandru Valverdeju. Poleg Contadorja in Rigoberta Urana še enega dobitnika torkovega kronometra.

PS: S slabih 37 kilometrov dolgo progo je najhitreje opravil Nemec Tony Martin, ta čas zagotovo največji mojster vožnje na čas na zemeljski obli.

Članki iz rubrike