Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.08.2014 20:57:45
Deli članek:

Izkušnje je obrnila sebi v prid

Gorski kolesarki Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič še naprej nadaljujeta z dobrimi predstavami

Na predzadnji tekmi svetovnega pokala v olimpijskemu krosu v ameriškem Windhamu sta končali v peterici, Žakljeva na drugem, Klemenčičeva pa na petem mestu. Za obe Slovenki je to najboljši rezultat v letošnji sezoni svetovnega pokala. Zmagala je Kanadčanka Catharine Pendrel, Žakljeva si je drugo mesto prikolesarila v zadnjem krogu, na tretjem mestu pa je končala Danka Annika Langvad. Četrta je bila Švicarka Jolanda Neff, ki si je že zagotovila skupno zmago v svetovnem pokalu za sezono 2014. S tem je postala najmlajša zmagovalka pokala v članski konkurenci, saj je Neffova še vedno mlajša članica, nasledila pa je Žakljevo.

Nekaj sto metrov pred njima se je odvijal boj za drugo mesto. Langvadova je padla, kar je izkoristila Žakljeva, ki je znana, da je v zaključkih dirk močna. Danko je najprej prehitela, na koncu pa si pred njo pridirkala tri sekunde prednosti. Neffova ima pred zadnjo dirko sezone v francoskem Meribelu, ta bo na sporedu med 21. in 23. avgustom, 1050 točk. Pendrelova je napredovala na drugo mesto, vendar ima pred tretjo Žakljevo le dve točki prednosti.

PRAVA TEKMOVALNOST
"V sebi sem čutila pravo tekmovalnost kot na najboljših dirkah v lanski sezoni," je po dirki povedala Žakljeva in nadaljevala: "Dobro sem premislila, vedela sem, da bo tesna dirka. Izkušnje z velikih dirk sem obrnila sebi v prid in na koncu osvojila fantastično drugo mesto, s katerim sem izredno zadovoljna. Proga je zelo selektivna, spusti niso tehnično zahtevni in zato se tam ne morejo narediti razlike. Karakteristike proge sem obrnila sebi v prid."