Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
05.08.2014 18:29:05
Deli članek:

Zaradi menjalnika Mezgec "le" drugi

vszi

Slovenski kolesar Luka Mezgec je v tretji etapi dirke po Poljski zasedel drugo mesto. Na 174 kilometrov dolgi preizkušnji med Kielcami in Rzeszowom je kolesarja ekipe Giant Shimano praktično na ciljni črti ugnal Nizozemec Theo Bos. Mezgec zaradi težav z menjalnikom ni mogel šprintati v idealni prestavi, kar je izkoristil 30-letni kolesar Belkina in ga ugnal za pol dolžine kolesa.

Potem ko je včeraj "pozabila" na Vakoča in prepozno krenila v lov za ubežnikom, karavana tokrat ni ničesar prepustila naključju in na papirju šprinterska etapa je bila na koncu prav to - obračun šprinterjev. Potem ko se je Giant-Shimano izognili padcu in v zadnjem kilometru le pripravil svoj vlak, je vse kazalo, da bo Mezgec slavil svojo šesto letošnjo zmago, a v zadnjih metrih pred ciljem ga je malce zmanjkalo in mimo njega je švignil 30-letni kolesar Belkina. "Etapa je bila mirna, nadzorovana, kar mi je bilo po godu, saj po padcu v prvi etapi še zmeraj čutim bolečino v roki in rami, na katero pa sem nato v samem šprintu pozabil. Fantje so zelo dobro opravili svoje delo, pravzaprav tako, kot smo se dogovorili pred začetkom. V zaključku se je bilo zaradi ovinkov in padca sicer težko obdržati skupaj, a nam je nekako le uspelo, mi je pa pri tistem padcu dober kilometer pred ciljem nekaj priletlo v menjalnik ter ga poškodovalo, tako nisem mogel šprintati v idealni prestavi. Sem zadovoljen z doseženim, lepo je biti znova v ospredju, sem na višjem nivoju kot pa denimo pred letom dni in veselim se jutrišnjega dne," je bil z drugim mestom več kot zadovoljen Mezgec.

Tretji je bil zmagovalec kronometra na dirki po Sloveniji Avstralec Michael Matthews, v rumeni majici vodilnega pa ostaja že omenjeni včerajšnji junak Čeh Petr Vakoč. V sredo je na sporedu 236 km dolga etapa od Tarnowa do Katowic, tudi v njej pa bodo na svoj račun bržkone prišli šprinterji.

Izidi 3. etape
1. Theo Bos (Niz/Belkin)                   3:29:27
2. Luka Mezgec (Slo/Giant-Shimano)
3. Michael Matthews (Avs/Orica Greenedge)
4. Sacha Modolo (Ita/Lampre-Merida)
5. Thor Hushovd (Nor/BMC)
6. Tyler Farrar (ZDA/Garmin Sharp)
7. Jevgenij Hutarovič (Blr/AG2R La Mondiale)
8. Jonas Vangenechten (Bel/Lotto Belisol)
9. Davide Appollonio (Ita/AG2R La Mondiale)
10. Roberto Ferrari (Ita/Lampre-Merida)       vsi isti čas
...

Skupni vrstni red
1. Petr Vakoč (Čeh/Omega Pharma - Quick-Step)  14:50:55
2. Jevgenij Hutarovich (Blr/AG2R La Mondiale)  + 0:27
3. Theo Bos (Niz/Belkin)
4. Roman Majkin (Rus/RusVelo)                  0:31
5. Luka Mezgec (Slo/Giant-Shimano)
6. Boris Vallee (Bel/Lotto Belisol)            0:33
7. Manuele Mori (Ita/Lampre-Merida)
8. Maciej Paterski (Pol/Polsat Polkowice)      0:35
9. Matthias Krizek (Avt/Cannondale)
10. Grzegorz Stepniak (Pol/Polsat Polkowice)   0:37