Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/il
STA/il
06.07.2014 18:43:36
Deli članek:

Nibaliju etapa in skupno vodstvo

Reuters

Italijan Vincenzo Nibali je zmagovalec 2. etape kolesarske dirke po Franciji. Član Astane je na 201 kilometer dolgi preizkušnji med Yorkom in Sheffieldom z napadom 1,5 kilometra pred ciljem ugnal tekmece in prevzel majico skupno vodilnega. Drugi je bil Belgijec Greg van Avermaet, tretji pa Poljak Michal Kwiatkowski.

Po razgibani etapi z devetimi krajšimi vzponi se je najbolj smejalo Nibaliju. Ta se je od skupine, ki se je oblikovala po zadnjem vzponu približno pet kilometrov pred ciljem in v kateri je bilo kar nekaj favoritov za končno zmago, odlepil slaba dva kilometra pred ciljno črto. Zasledovalci v zaključku niso ravno zgledno sodelovali, kar je Italijan izkoristil za dvojno veselje - etapno zmago in rumeno majico.

»Krasen dan! Napadel sem ob pravem času. Toda bilo je težko, saj je pihal močan nasprotni veter. Zadnjih 1500 metrov je bilo zelo dolgih. Ampak to zmago sem si zelo želel,« je Sicilijanec dejal po svojem prvencu na Touru.

Nibali ima skupno dve sekundi prednosti pred Slovakom Petrom Saganom in van Avermaetom. Na peto mesto se je prebil tudi branilec lanske zmage Britanec Chris Froome, ki prav tako zaostaja zgolj dve sekundi.

Simon Špilak in Kristijan Koren nista bila v ospredju. Član Katjuše je bil 70. (+4:34), član Cannondala pa 80. (+10:31). Skupno je Špilak prav tako na 70. mestu, Koren je 99.

Jutri je na vrsti 155 kilometrov dolga, ravninska preizkušnja med Cambridgem in Londonom, ki bo tudi zadnja na Otoku.