Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
08.07.2014 11:35:55
Deli članek:

V Svetem Juriju so ponosni na svoje nogometaše

KMN Videm

Na ploščadi pred Kulturnim in upravnim sediščem Sveti Jurij ob Ščavnici so množice izrazile podporo in ponos domačim nogometašem iz KMN Videm-Gostilna pri Maji, ki so poleg osvojitve naslova pomurskega prvaka, postali tudi državni prvaki za rekreativce v malem nogometu na travi.

Klub malega nogometa Videm – Gostilna pri Maji, je najuspešnejša tekmovalna sekcija zelo razvejanega Športnega društva Videm, katero si je s svojimi organizacijami mednarodnih Blaguških tekov, pridobilo tudi mednarodno prepoznavnost. Ima več desetletno tradicijo, njihove vitrine so polne medalj in pokalov, priborjenih na travnatih igriščih, na različnih turnirjih in v ligaških tekmovanjih. Kot večkratni prvaki OLMN Gornja Radgona, so v sezoni 1999/2000, pričeli tekmovati v višjem rangu – Pomurski ligi,  in se redno uvrščali med prvih pet ekip. V sezoni 2004/05, so prvič postali prvaki Pomurske lige. V naslednjih sezonah so se redno uvrščali med tri najboljše ekipe, prejemali pa so tudi pokale za fair play in najboljše strelce lige. Zelo uspešna je bila sezona 2011/12, v kateri so postali pokalni zmagovalci Pomurske lige, v ligaškem tekmovanju so osvojili tretje mesto, osvojili pokal za fair play, imeli pa so tudi najboljšega strelca lige.

Zelo uspešno za ŠD Videm in KMN Videm – Gostilna pri Maji, je bilo tudi leto 2014. V sezoni 2013/14 so namreč postali zmagovalci pomurske lige z osmimi točkami prednosti pred drugo uvrščeno ekipo KMN Suhi Vrh, in 15 točkami pred tretjeuvrščeno ekipo KMN Meteor Melinci. Prejeli so tudi pokal za najbolj fair ekipo lige, njihov igralec Darko Zorko pa je bil z doseženimi 56 goli najboljši strelec lige. Za ekipo KMN Videm – Gostilna pri Maji v Pomurski ligi so nastopali: Andrej Horvat, Darko Zorko, Marjan Žnidarič, Srečko Kovačec, Marko Karnet, Timotej Vršič, Gregor Hebar, Martin Rihtarič, Aleksander Belak, Boštjan Majcenič, Mitja Jelen, David Ploj, Viktor Belak, Damijan Kaučič, Dejan Kurbus, David Ketiš, Klemen Žnidarič, Štefan Kutoš, Žan Kocuvan, Rok Kocuvan, Jani Kotnik, Matej Lapi, Marko Kreft, trener: Viki Rep, vodja moštva: Karl Zamuda.

Naslov državnega prvaka za leto 2014 v malem nogometu na travi so osvojili: Andrej Horvat, Marjan Žnidarič, Srečko Kovačec, Marko Karnet, Timotej Vršič, Gregor Hebar, Martin Rihtarič, Aleksander Belak, Boštjan Majcenič, Darko Zorko (kapetan), Karl Zamuda (vodja moštva) in Viki Rep (trener).