Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/il
STA/il
07.07.2014 11:24:31
Deli članek:

Špik bo izpustil Luzern

Arsen Perić

Veslače konec tedna v Luzernu čaka sklepna tekma svetovnega pokala. Slovenijo bodo na Rdečem jezeru zastopana s štirimi posadkami, vnovič pa med njimi ne bo nosilca treh olimpijskih medalj Luke Špika, ki še ni povsem okreval po poškodbi hrbta.

"Luka že trenira, a po prilagojenem programu. V glavnem gre za suho vadbo in upam, da se bo po tekmi v Švici lahko pridružil reprezentanci na sklepnih pripravah za svetovno prvenstvo v Peruči pri Sinju. V nasprotnem primeru ne vem, če se bo lahko pripravil do SP," je ocenil selektor Miloš Janša, ki bo veslače nato iz Hrvaške popeljal na priprave v Bohinj in na Bled.

Janša bo na regato Rotsee v Luzern pospremil štiri posadke. V lahkem skifu bosta nastopila Rajko Hrvat in Marko Bolha, v dvojcu brez krmarja Janez in Aleš Zupan, v dvojnem četvercu pa Matej Rojec, Grega Domanjko, Jernej Markovc in Gašper Fistravec. Regata se bo začela v petek, finali bodo na sporedu v nedeljo.

Glede na dosežke v sezoni je Janša pri napovedih ciljev kar malce zadržan. Sam pravi, da si želi ponovitev izidov z evropskega prvenstva v Beogradu pred mesecem dni. "Lahka skifista čaka nekaj lažje delo, saj bo nekaj veslačev iz posamične konkurence v Luzernu nastopilo v dvojcu. Četverca, ki letos še nima skupne tekme, pa ne znam povsem oceniti, a z videnim na treningih sem zelo zadovoljen," je dejal slovenski selektor.

Po njegovem mnenju tudi pripravljenost dvojnega četverca ni slaba, usklajenost ni večja težava. "Gre za isto posadko kot na lanskem svetovnem prvenstvu in tudi razpored veslačev v čolnu je isti. Tudi pripravljenost Markovca in Domanjka, ki študirata v ZDA, je dobra, večja težava je bila, da nista imela povsem enakega treninga, a dobro, da je bila med evropskim prvenstvom in Luzernom daljša pavza in je zdaj tudi to odpravljeno," razmišlja Janša.

Tako kot za Špika pa tudi za dvojni četverec velja, da bo pravo formo zgradil na sklepnih pripravah, saj slovenska četverica nujno potrebuje še več skupnega treninga.