Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(rp)
(rp)
07.08.2024 12:24:56
Deli članek:

Ema Kozin bi morala braniti naslova svetovne prvakinje, a je v Las Vegasu ne bo! Razlog za to pa zelo bizaren ...

Profimedia
Ema Kozin

Slovenska boksarska šampionka Ema Kozin bi morala to soboto v Las Vegasu braniti svoja naslova svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji po različicah WBC in WBO. Toda dvoboj z norveško izzivalko Cecilio Braekhus je na veliko razočaranje nje ter njenega trenerja in menedžerja Rudolfa Pavlina tik pred zdajci padel v vodo.

"V petek zjutraj bi morali pridobiti kodo za pridobitev delovne vize iz Teksasa iz inštitucije, ki jo tudi odobri. V ponedeljek zjutraj smo imeli srečanje na ambasadi, kjer bi morali dobiti štampiljko te vize v potni list. Do takrat kode ni bilo poslane, razlogov za to pa mi še danes niso sporočili. Morda z njihove strani prošnja ni bila pravočasno oddana. Kovčke smo imeli spakirane in nazadnje ostali doma. Hkrati sem izvedel, da se bo Norvežanka borila z drugo tekmico za začasni šampionski pas združenja WBC. Mi smo naredili vse in plačali vse prispevke za pridobitev licence. Osebno sem zelo razočaran, čeprav na nikogar nočem kazati s prstom. Obljubili so nam, da v roku 14 dni do treh tednov dobimo nov termin za borbo z drugo nasprotnico. S katero in kje, seveda ne vem. Če bosta zmagali obe, se bosta Braekhusova in Ema nato definitivno pomerili med seboj," Pavlin zdaj čaka na klic menedžerke, ko bo bolj vedel, kaj in kako.

Nove usmeritve in informacije bi Rudolf moral dobiti tudi s strani WBC in WBO. "Eva enostavno moral braniti naslov in oni so za to zadolženi. Upam, da se bodo tega tudi držali, jutri čakam bolj relevanten odgovor z njihove strani. Zdaj ne želim gledati za nazaj, iti moramo naprej. Še najslabše je to za Emo. Iz tega bomo skušali potegniti neko dobro šolo in se osredotočiti na naslednji dvoboj. Seveda za nas ne šteje drugega kot zmaga. Ema je pripravljena, čeprav je zdaj malce padla po psihološki plati," Evin menedžer vseeno čaka na srečen konec.

Braekhusova, ki ima v svoji profesionalni statistiki 37 zmag, en neodločen izid in le dva poraza, se bo namesto s Kozinovo v soboto pomerila z Američanko Maricelo Cornejo (19 zmag, 6 porazov).