Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.08.2024 21:34:43
Deli članek:

Legenda! Večina ga najbrž ne pozna, a na novo je spisal zgodovino olimpijskih iger! Nihče, v nobenem športu, ni kot on!

profimedia

Kubanski rokoborec Mijain Lopez Nunez je na svojih šestih olimpijskih igrah v Parizu z rekordno peto zaporedno zmago v finalnih dvobojih ubranil naslov olimpijskega prvaka. V grško-rimskem slogu je danes v kategoriji do 130 kg s 6:0 premagal Yasmanija Acosto Fernandeza iz Čila. Bronasti kolajni sta osvojila predstavnika Irana in Kitajske.

Enainštiridesetletni Kubanec je 20 let po olimpijskem debiju v Atenah danes z vnovično zmago v najtežji kategoriji utrdil svoj status legende tega borilnega športa in olimpijskih iger nasploh.

Po slavju v Tokiu se je Kubanec že upokojil, a se po dveh letih premora odločil, da bo vendarle poskusil osvojiti še eno kolajno. Z današnjim zlatom, po katerem naj bi se dokončno poslovil od tekmovalnega športa, je postal prva oseba s petimi zlatimi olimpijskimi odličji v isti disciplini.

Tako kot pred tremi leti, Lopez Nunez tudi tokrat v finalu ni pustil dvoma o zmagovalcu. Kubancu in srebrnemu Čilencu se bosta na zmagovalnem odru pridružila Iranec Amin Mirzazadeh in Kitajec Meng Lingzhe.