Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
06.08.2024 13:36:05
Deli članek:

Veličastna Janja po prvem nastopu v Parizu prekipeva od sreče in razkriva: Ne vem, če sem ...

Profimedia

Kaj je Janja Garnbret povedala po uvodnem nastopu na letošnjih olimpijskih igrah?

Jansja Garnbret je z odliko začela s svojimi nastopi na letošnjih olimpijskih igrah. Za uvod je bila edina, ki je osvojila vrh na vseh štirih balvanih, in prepričljivo osvojila prvo mesto v polfinalu.

"Dobro je bilo, eno leto sem čakala na ta trenutek," je bila v izjavi za slovenske novinarje zadovoljna Garnbret.

Dejala je, da je na olimpijsko tekmovanje čakala vse od lanskega svetovnega prvenstva v Bernu, ko se je kvalificirala na OI. "Zdaj sem končno tu in ne vem, če sem bila že kdaj bolj mirna pred katerokoli tekmo, kot sem bila danes," je še dejala.

To, da se je v prvo tekmovalno rundo podala tako sproščena, je po njenem mnenju posledica tega, da je na treningu naredila, kar je lahko. "Ne bi moglo biti boljše in edino, kar lahko naredim, je, da se imam 'fajn', grem ven plezat in plezam tako, kot znam, s ta pravo energijo, da sem ta prava Janja, in to mi je danes tudi uspelo."

Prva tekmovalna preizkušnja v Parizu ji je pustila pozitiven vtis: "Imela sem se lepo, čeprav nisem vedela, kaj se dogaja zunaj izolacijske cone. V izolaciji, za steno, poslušam glasbo, in nisem slišala ničesar. Še do zdaj nisem videla rezultatov. Lahko rečem, da sem res uživala, mogoče sem tik preden sem prišla na prvi balvan čutila malo tiste nervoze, adrenalina in mogoče enih pozitivnih živcev, ampak potem, ko sem videla publiko, slišala navijanje, je to vse izginilo in sem res lahko samo uživala," je še dejala.