Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.08.2024 17:57:17
Deli članek:

Pluje proti olimpijskemu zlatu! Toni Vodišek je s še enim izjemnim plovom prevzel vodstvo!

profimedia

Koprčan Toni Vodišek je spet prevzel vodstvo po sedmih regatah formule kite na olimpijskih igrah v Marseillu, kjer potekajo olimpijski boji v jadranju. V današnjih dveh opravljenih plovih je zmagal in bil 13. Pred tem je slavil še v tretji regati, ima pa še 2., 3., 5. in 10. mesto. Slednje in 13. se mu kot najslabša izida črtata iz seštevka.

Po več kot uri čakanja na dovolj močan veter so na hitro izpeljali dve regati, potem pa je veter "ugasnil" in so floto poslali na obalo.

Štiriindvajsetletni Vodišek, ki je povedel po štirih regatah prvega dneva tekmovanj v nedeljo, ima tako 12 točk. Pred današnjima regatama je bil z enakim številom točk kot Koprčan vodilni Singapurec Maximilian Maeder. Sedemnajstletni dvakratni zaporedni svetovni prvak je bil v šesti regati 11. in v naslednji četrti ter je zdrsnil na drugo mesto s 15 točkami.

Njegov najslabši izid je bil odstop v četrtem plovu, črta pa se mu tudi šesti plov (11.). Tretji je s petim in 20. mestom v današnjih regatah Avstrijec Valentin Bontus, ki ima 17 točk in s tem za pet točk zaostaja za slovenskim tekmovalcem.