mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 08.10.2022 09:29:03

Hojak nepričakovano izgubil uvodni dvoboj v Taškentu

Profimedia
Slovenski judoist Martin Hojak je nepričakovano izgubil uvodni dvoboj na svetovnem prvenstvu v Taškentu v kategoriji do 73 kg. Po taktičnem boju ga je premagal Poljak Wiktor Mrowczynski.

Štiriindvajsetletni tekmovalec Bežigrada, ki je bil v najboljši formi pred dobrimi petimi leti, tudi v Taškentu ni našel stika s kakovostjo, s katero je začel ob prehodu iz mladinske v člansko kategorijo.

Njegov tekmec, ki se je zanašal predvsem na izjemno fizično moč, je z obrambnim položajem preprečeval akcije tekmovalcu Bežigrada in ostajal nevaren v protinapadih. Na ta način sta oba tekmovalca po malo nevarnih akcijah najprej prejela opomin, nato pa je Hojak prejel še drugega.

Poljak pa je nato v statični borbi z aktivno obrambo poskrbel, da sta oba 33 sekund pred koncem prejela po še en opomin, kar je bilo za slovenskega reprezentanta, ki je šel po drugi kazni v borbo premalo odločno, usodno.



"To je bila ena mojih slabših borb in žal mi je, da sme razočaral vse, ki mi pomagajo pri judu. A očitno kliše, da lahko vsak premaga vsakega, drži," je po tekmi povedal Hojak. "Tako slabe borbe, kot sem jo prikazal danes, je težko komentirati. Pristop ni bil pravi in to moram popraviti za naslednjič."

"Ne bi posplošil, da sva obrambna tekmovalca, je pa manjkala dinamičnost, ko moraš izbrati pravi trenutek in biti ofenziven ali pa defenziven. Tukaj je bil nasprotnik boljši in v končnici uporabil taktiko, ki bi jo v taki situaciji vsak judoist. Morda sem tudi pričakoval, da zadnja kazen ne bo tako hitro dosojena," je dvoboj nato vendarle podrobneje opisal Ljubljančan.

V Taškentu v kategoriji do 57 kg danes iz slovenskega tabora nastopa še Kaja Kajzer.

Značke: judo, sp, martin-hojak

Članki iz rubrike