Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 06.10.2022 23:45:17

Kamničanke v polfinalu

Postojnčanka Nataša Tibola je na koncu veliko prispevala k novemu ekipnemu rekordu Proteusa.
psno
Končano je predtekmovanje na kegljaških ekipnih pokalih. Kamničanke so se uvrstile v polfinale, Impolu pa je zmanjkalo devet kegljev. Postojnčanke so popravile tudi svoj rekord.

Odlično za Proteus, Kranjčani brez presežkov

V Münchnu in Cluju so se končale kvalifikacije za mednarodne pokale. Na vseh treh prizoriščih smo videli veliko vrhunskih posamičnih in tudi ekipnih rezultatov. Še posebej so ti rezultati deževali na svetovnem pokalu, kjer smo videli kar nekaj rezultatov preko magične meje 700. Nemški Zerbst je ekipno podrl kar 4160 kegljev, kar je kar 20 kegljev od svetovnega rekorda Srbov. Tudi pri ženskah smo videli kar nekaj izvrstnih rezultatov.



Na svetovnem pokalu v Münchnu so nas močno presenetile Postojnčanke, ki so 3510 keglji za kar 25 kegljev popravile svoj ekipni rekord. Drugi dan je za Proteus je kot prva nastopila Patricija Bizjak, ki je zmogla le 547 kegljev. Zato pa zaključek izvrsten. Nataša Tibola se je zaustavila na kar 612 kegljih, štiri manj pa je našla Črnomaljka Tina Mržljak. Postojnčanke so bile več kot zadovoljne, saj so na koncu končale kot šeste. Polfinale pa so zgrešile za 73 kegljev, kar pa je trenutno za njih še preveč. Toda nabrale so si novih izkušenj in videle tudi nekaj velemojstrskih nastopov, kar jim bo zagotovo še zelo koristilo.



Dosti manj pa so lahko zadovoljni igralci Triglava, ki sicer niso bili v popolni sestavi. Vendar 3714 kegljev na tem kegljišču ni kakšen vrhunski rezultat, pa čeprav se sliši za slovenska kegljišča kot vrhunski. Tomaž Žvanut (606), Aleš Blaž (617) in Davor Sobočan (642) so drugi dan sicer solidno nastopili, toda kakšnega presežka niso naredili. Na koncu je bilo to dovolj le za deveto mesto. Da bi bili mesto višje, bi potrebovali še kar 54 kegljev. Da ne govorimo, da je četrto uvrščena ekipa, Zalaegerszeg, podrla kar 3899 kegljev.



Kamničanke prišle do velikega uspeha

Visoke rezultate pa smo videli tudi na drugem, sosednjem prizorišču v Münchnu, kjer se je igral evropski pokal. Glede na spodrsljaj Kamničank prejšnjo soboto v Celju od njih nismo pričakovali veliko. Vendarle pa so odigrale odlično že prvi dan, pa čeprav so imele smolo in posegle tudi po menjavi. Drugi dan je odlično odprla Tamara Pevec, ki je podrla lepih 560 kegljev. 23 kegljev več je dodala Tadeja Kokalj. Na koncu je nekdanja reprezentantka Noemi Živkovič zdržala napade nasprotnic in zanesljivo prišla do lepih 568 kegljev, kar je pomenilo ekipnih 3400 kegljev in četrto mesto s prednostjo 31 kegljev pred Ferencvarosem in 32 kegljev zaostanka za domačim Polwitzem. Danes jih tako čaka polfinale proti Istri iz Poreča, ki je podrla 74 kegljev več. V drugem polfinalu se bosta merila češki Nachod in nemški Pollwitz. Tekma naših deklet z Istrankami se bo začela ob dvanajsti uri.

Pri moških je nastopal Konstruktor, ki pa je delo opravil sila povprečno. Robi Pinterič je končal pri 574 podrtih kegljih. Na koncu sta sliko močno popravila Anej Kranjc s kar 647 podrtimi keglji in Gašper Kragelj s trinajstimi keglji manj. Skupno so Mariborčani podrli 3594 kegljev in bili na koncu osmi. Za polfinalom so zaostali velikih 153 kegljev. Prva je bila hrvaška Grmoščica s 3896 keglji.



Impolu do podviga manjkalo samo devet kegljev

V Cluju v Romuniji pa se je končalo predtekmovanje na pokalu NBC. Obe slovenski ženski ekipi sta zelo dobro odigrali. Predvsem to velja za Impol, ki je bil vse do zadnjih metov v igri za napredovanje. Na koncu je bilo malo smole in le devet kegljev jim je zmanjkalo za napredovanje in so bile tako pete. Skupno so podrle kar 3431 kegljev. Tudi Pivčanke so lahko zadovoljne, saj so končale pri lepih 3344 kegljih in bile na koncu desete.



Tudi Proteus je bil dolgo v igri za prvo četverico, na koncu pa jim je zmanjkalo sape. Za deveto mesto so skupno podrli lepih 3629 kegljev. Občutno pa so bili slabši Kamničani, kar je manjše presenečenje, potem ko so v soboto dobili derbi v Postojni. Tokrat so zmogli podreti le 3541 kegljev, kar jih je pripeljalo na petnajsto mesto.

Galerija

Članki iz rubrike