Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.10.2022 18:44:12

Tamara Zidanšek se je vrnila v Tuniziji

twit
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izgubila četrtfinalnih dvoboj na turnirju serije WTA 250 v tunizijskem Monastirju z nagradnim skladom 251.750 ameriških dolarjev (258.500 evrov).

Po dveh urah in 22 minutah igre jo je premagala tretja nosilka turnirja Francozinja Alize Cornet s 7:5 in 7:6.

Navkljub porazu po borbeni predstavi bo 24-letna Konjičanka zadovoljna zapustil Afriko, saj je z dvema zmagama v glavnem turnirju in preboju med osem najboljših zabeležila svoj drugi najboljši dosežek v tej sezoni na turnirjih WTA. "Veliko dela je bilo vloženega, da sem spet začela igrati dober tenis. Kljub porazu sem zadovoljna, da sem se vrnila na raven, ko lahko tekmujem in uživam v tem, kar delam. S pravimi ljudmi ob meni," je po dvoboju dejala Tamara, Alize Cornet pa je navrgla samo: "Kakšen dvoboj s Tamaro!"

Dlje od četrtfinala je Zidanškova prišla le na začetku sezone, ko se je v avstralskem mestu Adelaide prebila v polfinale, nato pa so se pojavile zdravstvene težave. Zaradi teh je Zidanškova prejšnji teden izpadla iz prvih sto na lestvici WTA (101.).

S prebojem v četrtfinale Monastirja bo Zidanškova znova za petami najvišjeuvrščeni Slovenki na lestvici WTA Kaji Juvan. Predvidoma bo Štajerka od ponedeljka dalje na 88. mestu, Juvanova pa na 87.
Obe bosta glavni orožji Slovenije čez dober mesec v Velenju v dvoboju s Kitajsko za preboj v višji razred pokala Billie Jean King.
Alize Cornet, trenutno 37. igralka sveta, je Zidanškovo, lani polfinalistko Roland Garrosa, premagala že drugič v tej sezoni. Na odprtem prvenstvu Avstralije jo je ugnala prav tako po napetem boju z 2:1 v nizih.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike