testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

BZS/PR
BZS/PR
0 12.09.2022 11:36:44

Boksarski prestiž od zdaj tudi v Sloveniji

Predsednik BZS Robert Reher v družbi funkcionarjev ruske boksarske zveze
MAT Production/Russian Boxing Federation
Pomembnost boksarskega dogodka, ki bo postal tradicionalna postojanka v Mariboru, je nedvomno izjemna, saj bo prvi tovrstni dogodek, kjer se bodo štele točke za kvalifikacije za olimpijske igre.

Maribor bo gostil prvi tovrstni dogodek v zgodovini in to je dodatna motivacija za ta prestižni mednarodni športni dogodek. Po znameniti zlati lisici v smučanju in Maribor World Cup Downhill v gorskem kolesarjenju postaja Maribor mesto, ki bo v naslednjih štirih letih gostilo tudi najboljše olimpijske tekmovalce v boksu.



Priložnost za slovenske tekmovalke in tekmovalce

Mariborski dogodek (od 19. do 29. oktobra) je lahko izjemna priložnost za slovenski boks, da svojim borkam in borcem ponudi možnost dvobojev pred domačimi navijači. V slovenskem boksu verjamemo, da so klubi in trenerji s tem pridobili novo motivacijo, da bodo še bolj zavzeto delali s svojimi varovanci, ki bodo na tovrstnih borbah pridobivali mednarodne izkušnje v članski konkurenci. Potrebno se je zavedati, da v Sloveniji podobnega turnirja v boksu še nikoli nismo imeli.



Štiriletni podpis pogodbe

Predsednik Robert Reher nam je povedal, da imamo zagotovljeno štiriletno gostovanje v Mariboru, druga pomembna stvar pa je, da imamo v Sloveniji zagotovljeno še evropsko mladinsko prvenstvo, ki ga v Sloveniji tudi še nismo nikoli organizirali. Veliki premiki so narejeni tudi v sodelovanju z Mestno občino Maribor, kjer bo na dogodku pomagala ekipa OFEM (Olimpijski festival evropske mladine), ki bo prihodnje leto v Mariboru. Ta dogodek bo neke vrste generalka pred največjim športnim dogodkom v Sloveniji. Izredno pomembno je sodelovanje z ekipo Šport Maribor, saj bo dvorana Tabor za potrebe dogodka zasedena polnih šestnajst dni. Kot pravi Reher, je vsak prvi dogodek najtežje izvedljiv, vsak naslednji bo zagotovo lažji: "V Sloveniji s tem dogodkom dobivamo prestiž, o katerem smo do zdaj lahko le sanjali. Organizacija in celotna izvedba morata biti na nivoju, kot ga zahteva IBA. Vrednost celotnega dogodka v povezavi s svetovno boksarsko zvezo IBA znaša 700 tisoč evrov. Maribor bo v sklopu tega dogodka v promocijsko animacijske aktivnosti vključil tudi lisjaka, ki je zelo priljubljena povezava z mestom pod Pohorjem. Več o vseh podrobnostih bomo povedali na bližnji tiskovni konferenci."



Luka Rašić na turnirju v Krasnodarju

Luka Rašić je v teh dneh na turnirju v Rusiji, kjer je v mestu Krasnodar, ki ga organizira ruska boksarska zveza, boksal za najvišja mesta. Žal je izgubil dvoboj z ruskim borcem Ramazanom Magomedovom. Njegov trener Igor Rašić je bil z Lukovo predstavo zadovoljen, saj je bila borba "na polno in brez dihanja". Sodniki so bili po dvoboju razdeljeni, kljub vsemu pa so zmago pripisali domačemu boksarju. Kljub vsemu so v našem taboru zadovoljni, saj je bil to prvi dvoboj po poletnem premoru. V Krasnodarju je bil prisoten tudi predsednik Robert Reher, ki je imel delovne sestanke s ključnimi možmi ruske boksarske zveze in IBE, vezane na prihodnje boksarsko obdobje, ki bo za Slovenijo izjemno pomembno.






Galerija

Članki iz rubrike