Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

(mb)
(mb)
0 12.09.2022 11:22:55

DP v footgolfu: Krajnc in Kaučič razred zase

Dejan Novak, Denis Mlekuž, Damijan Kaučič, Endi Curk in Uroš Krajnc v Radencih
FGZS
Pretekli konec tedna sta bili odigrani še sedma in osma tekma slovenskega državnega prvenstva v footgolfu. Tekmi je gostilo Golf igrišče Radenci v organizaciji Footgolf kluba Pomurje.

Zelo dobro pripravljeno igrišče, za kar gre zahvala skrbniku igrišča Silvu Puklavcu, ki upravlja golf igrišče v Radencih, ugodne vremenske razmere (ne pozabimo – tekmi bi morali biti odigrani že zadnji konec tedna v maju, vendar je takrat obilno deževje preprečilo izvedbo tekem) ter gostoljubnost Pomurcev so omogočili, da so se najboljši slovenski footgolfisti in footgolfistke počutili udobno.



Oba dneva smo spremljali zanimive in napete dvoboje v članski in veteranski kategoriji med moškimi. Po šestih tekmah vodilna Uroš Kranjc in Simon Sladič sta prišla v Radence, da naredita še korak bližnje k naslovu državnega prvaka za sezono 2022. To jima je tudi uspelo.



Sobotno tekmo med člani je namreč dobil prav Uroš Kranjc s štirimi udarci pod parom igrišča (72). Isti rezultat je dosegel domačin (član FG Pomurje) Sandi Podgoršek, vendar je bil manj spreten na razigravanju na dveh dodatnih luknjah. Tretje mesto v članski kategoriji je na sobotni tekmi dosegel Mihael Wajs (FG Pomurje), s tremi udarci pod parom igrišča, ki visoko kotira v skupni razvrstitvi državnega prvenstva. Sicer pa so domačini na sobotni tekmi zasedli kar šest mest med prvimi devetimi v kategoriji članov. Še posebej izstopa rezultat mladega Martina Mariča, ki je prvič igral na tekmi za državno prvenstvo, saj se je ekipi FG Pomurja priključil pred kratkim.



V veteranski kategoriji je vodilni v prvenstvu Simon Sladič že v soboto pokazal, da je v tem trenutku prvi kandidat za osvojitev naslova državnega prvaka. S parom igrišča je zmagal pred manjšim presenečenjem tekme, članom Sportcluba M Leonom Šuntnerjem, ki je zaostal samo za udarec. Tretje mesto je zasedel Milan Kristovič (FG Ptuj) z dvema udarcema nad parom igrišča. Edini domačin v kategoriji moških nad 45 let Renato Hvalec je zasedel dobro sedmo mesto.



Med mladinci do 18 let je slavil Matic Podgoršek (sin Sandija Podgorška) s tremi udarci nad parom igrišča. Drugi je bil mladi Enej Huber s petimi udarci nad parom in tretji Anžej Kvas z devetimi udarci nad parom igrišča.



Nedeljska tekma je ponudila še bolj napete dvoboje in še boljše rezultate. V članski kategoriji je slavil domačin Damijan Kaučič, ki letošnje sezone ni začel po pričakovanjih. Rezultati in uspehi v prejšnjih sezonah so napovedovali, da bo tudi Damijan prej ali slej stopil na najvišjo stopničko. Na dobri poti do osme luknje je bil že v soboto, v nedeljo pa je z novim rekordom igrišča (sedem udarcev pod parom) prepričljivo zmagal in se veselil s člani domačega kluba.

"Prvi dan sem odigral zelo dobro z izjemo osme luknje, na kateri sem v obeh krogih naredil napako. Ker sem bil v začetnih 'flightih', nisem vedel, kakšen rezultat bo potreben za višja mesta, zato sem igral malo preveč napadalno. Drugi dan sem vedel, da če odigram podobno kot prvi dan, na osmi luknji pa previdno, lahko konkuriram za vrh. Z malo sreče mi je uspelo, da sem končal tekmo na prvem mestu z rekordom igrišča. Ta rezultat je hkrati tudi pomenil, da sem prišel v razigravanje za skupno zmago obeh tekem skupaj. V razigravanju sem izgubil z Urošem Krajncem, ki je letos v odlični formi in mu tudi čestitam za vse uspehe, ki jih je letos že dosegel. Glede na to, da mi letos ni šlo po načrtih, mi ta zmaga pomeni veliko in je velika vzpodbuda za nadaljnje udejstvovanje. Ob tej priložnosti bi rad pohvalil upravljavca Silva Puklavca in Sandija Belaka za res odlično pripravljeno igrišče. Zahvaljujem se tudi vsem članom FG Pomurja za vse treninge, ki smo jih 'brcnili' v Radencih, in za ves trud, ki so ga vložili v organizacijo obeh tekem."



V nedeljo je drugo mesto zasedel Nik Kolar (FG Pomurje) s petimi udarci pod parom, ki je že v soboto končal tik pod stopničkami, tretje mesto pa Ian Emeršič (FG Ptuj) s štirimi udarci pod parom. Ta je v razigravanju za tretje mesto premagal še enega člana FG Pomurje in sicer Mateja Lorenčiča ter tako preprečil popolno domače slavje.



Pri veteranih je v nedeljo slavil Peter Dirnbek (Sportclub M) z udarcem nad parom, ki iz tekme v tekmo stopnjuje formo in je resen kandidat za visoko končno uvrstitev na državnem prvenstvu. Drugo mesto je zasedel Simon Sladič (FG Posočje Bovec), ki je klonil šele po razigravanju z Dirnbekom, tretje mesto pa Viktor Hotko (FG Ptuj), ki je po razigravanju premagal Milana Kristoviča (FG Ptuj) in Maria Polacha (FG Spartak Trnava, Slovaška).



Videti je, da je naslov državnega prvaka v veteranski konkurenci praktično oddan, vsekakor pa bosta zadnji tekmi v Olimju ponudili zanimiv mnogoboj za drugo in tretje mesto.



Pri mladincih sta na stopničkah Enej Huber in Anžej Kvas zamenjala mesti, slavil pa je tako kot v soboto Matic Podgoršek (FG Radenci).



Na nedeljski tekmi sta nastopili tudi dve tekmovalki, in sicer je slavila Sanda Lah Kravanja (FG Posočje Bovec) pred Pio Rener.



Seštevek udarcev obeh tekem je štel za posebno razvrstitev Radenci Footgolf Open 2022 in lepe nagrade. Zanimivo, da so v članski kategoriji kar trije tekmovalci imeli isti rezultat, in sicer 137 udarcev, zato je prišlo do razigravanja za končno razvrstitev. Najbolj mirne živce in natančno nogo je imel Uroš Kranjc, ki je bil natančnejši od Damijana Kaučiča in Nika Kolarja. Pri veteranih je v dveh dneh najmanj udarcev (145) za 36 lukenj porabil Simon Sladič (FG Posočje Bovec) pred Milanom Kristovičem (FG Ptuj, 148 udarcev) in Leonom Šuntnerjem (Sportclub M, 150 udarcev).



Zaključek državnega prvenstva bo z dvema tekmama na golf igrišču Amon v Olimju (sobota 17. in nedelja 18. septembra 2022). 

Galerija

Članki iz rubrike