900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

bu
bu
0 25.07.2022 13:37:56

Drugi del pogovora z Robertom Reherjem, predsednikom BZS: Prevzel pomembno funkcijo v evropskem boksu

V prostorih BZS v centru Maribora predsednik sprejema številne domače in tuje goste.
Za Roberta Reherja že tako izjemno aktivno leto v svetu boksa je bilo nadgrajeno z njegovo izvolitvijo za člana tekmovalne komisije na evropski boksarski zvezi EUBC.

To je veliko priznanje zanj in za slovenski boks, ki se vedno bolj samozavestno postavlja na svetovni boksarski zemljevid. Pomembna je dobra organizacija, strokovnost, dovzetnost in trdo delo, ki na dolgi rok zagotovo prinaša rezultate in zadovoljstvo ter v slovenski boksarski ekosistem vnaša mir, tako potreben za kvalitetno delo. Pomembnost sodelovanja bo v prihodnje še bolj izrazita, saj se slovenska boksarska družina hitro povečuje na rekreativni in tekmovalni ravni.

Najprej čestitke za pomemben položaj v tekmovalni komisiji na evropski boksarski zvezi EUBC. Kaj je pripomoglo k temu, da ste bili izglasovani?
Preteklo leto je bilo zelo naporno, saj sem bil prisoten tako doma kot tudi v tujini na vseh pomembnih boksarskih prireditvah. Zagotovo so opazili mojo željo po napredku ter predvsem po zdravem in smiselnem povezovanju ter korektnosti v športu, ki lahko ima dolgoročne pozitivne učinke. V tekmovalnih sistemih je vedno mnogo želja in interesov, pomembna pa je preudarnost in možnost hitrega ter predvsem poštenega odločanja. Želim, da se slovenski in evropski boks razvijata v pravo smer, prav tako pa si želim, da se prek regionalne lige in s postopnim povezovanje regije Alpe Adria vzpostavi še dodatna boksarska povezava, ki bo zmagovalna za vse države nekdanje Jugoslavije in predstavnice območja DACH (Nemčija, Avstrija in Švica). Slovenijo tukaj vidimo kot vezni člen, ki bo povezoval dva izjemno močna in tradicionalna boksarska svetova, zanimivo pa je tudi z vidika marketinga, saj se nam odpira čisto nova razsežnost razvoja boksa; govorimo o področju, ki zavzema več kot sto milijonov populacije.

V prejšnjem tednu je bil na delovnem obisku v Mariboru Marko Petrič, športni direktor iz IBE. Preverjal je hotelske in športne kapacitete za izvedbo boksarskega turnirja Maribor Cup, ki bo pod okriljem IBE v kategoriji Silver Glove.
Maribor Cup bo od 20. do 30. septembra v Mariboru. Skupaj smo pregledali vse možnosti dvoran in možnih hotelskih kapacitet. Pričakujemo več kot 300 tekmovalcev in to bo kar konkreten organizacijski zalogaj. Kljub vsemu pa verjamem, da bomo kot vedno v Mariboru odlični gostitelji in da bodo zadovoljni tako udeleženci kot spremljevalci in vsi, ki bodo sodelovali pri organizaciji. To je velik športni dogodek, ki ima tudi turistično noto, saj bodo vsi bivali v mestu ob Dravi. Kar zadeva organizacijo, se bomo skupaj na vso moč potrudili, da bi pripravili nepozaben mednarodni boksarski dogodek v soorganizaciji s svetovno boksarsko zvezo IBA.


Zadnja dva meseca sta bila za slovenske tekmovalce v ringu izjemno uspešna, saj so v Slovenijo prinesli številna odličja.
Ponosen sem na vse tekmovalce in strokovni del slovenske reprezentance, ki se je zelo resno lotil projekta prihodnosti slovenskega boksa. Selektor Vlatko Nikolov je nadvse angažiran in motiviran, prav tako njegova strokovna ekipa. Odlični rezultati, o katerih smo že govorili, niso naključje. Pomembno je še bolj zaupati stroki in iskati možnosti, kako čim bolj pomagati tekmovalcem in klubom, da bodo tudi sami motivirani za sodelovanje. Ni lahko usklajevati šolskih in službenih obveznosti s trdim delom v fazi priprav na tekmovanja. Tukaj je še veliko rezerv in tudi državo pozivam, naj prisluhne željam športnikov, da začnemo skupaj iskati rešitev.

Sami ste bili prisotni na boksarskih prireditvah v Belorusiji in Armeniji. Kako je z razvojem boksa pri njih?
V obeh državah smo imeli opravka s čudovitimi ljudmi in izjemnim gostoljubjem. Raven boksa je zelo visoka. Vidi se, da se v boks vlaga ogromno, vendar je zelo nadzorovan in poteka po ruskem načinu, ki stremi k redu in trdemu delu. Priznati moram, da mi ta hladni pristop k razvoju borilnih veščin, kjer je vse zelo nadzorovano, celo bolj ustreza. V Sloveniji včasih starši preveč popuščamo in otroke razvajamo, tam pa so pogoji drugačni. V obeh državah se vidi, da so stvari zelo urejene, ljudje pa nimajo veliko za razne luksuzne dobrine. Vsak, ki se odloči za boks, ve, da ga čaka mukotrpen trening, in samo tako bo imel zagotovljene pogoje za življenje in trening. Kljub vsemu pa sem vesel, da živim in ustvarjam v Sloveniji ter aktivno sodelujem z zvezami, ki so hvaležne za pomoč in podporo v teh časih vojne. Boksarski klubi niso upali na tekmovanje v Belorusiji, mi pa smo bili korektni in smo svojo obljubo držali.

Letos so bile volitve za predsednika IBE, na katerih je zmagal Umar Kremlev. Njegov protikandidat Boris van der Vorst se je pritožil na Cas, ki je pritožbi ugodil, in konec septembra bodo v Armeniji ponovne volitve na izrednem kongresu IBE.
Van der Vorst je želel, da bi bile volitve v Lozani, kjer je tudi sedež IBE, krovna svetovna organizacija pa je odločila, da bodo v Armeniji. Sam sem pisal o neodobravanju njihovega pristopa in izkoriščanja neljube politične situacije. Politično dogajanje v Rusiji in Ukrajini ne bi smelo vplivati na šport, v resnici pa zelo negativno vpliva na športnike iz držav, ki so podvrženi sankcijam. Ni jim lahko in jih tudi razumem; sami si vojne ne želijo in niso krivi za nastali položaj. Marsikdo tukaj išče svojo pot in izkorišča trenutek za lastne interese. Sam sem in bom ponovno podprl dosedanjega predsednika Kremleva, ki s svojo ekipo dela izjemno, s čimer se strinja tudi večina boksarskega sveta. Takšnega predsednika še nismo imeli, razmere za delo in odnos se občutno izboljšujejo. Naša vloga je jasna in spet bomo podprli Umara Kremleva, ki je dokazal, da mu je mar za razvoj naše plemenite borilne veščine.

Galerija
Značke: boks, reher

Članki iz rubrike