901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

bzs/pr
bzs/pr
0 25.07.2022 11:19:26

Slovenska footgolf liga 2022: Premierni nastop Erlachsteina

Ekipa Erlachstein Footgolf klub Šmarje pri Jelšah premierno v slovenski footgolf ligi
V prvih dveh krogih v slovenski footgolf ligi 2022, ki sta bila v ljubljanskih Stanežičah, je bilo kar nekaj novih obrazov, ki bodo v prihodnje zagotovo pustili svoj pečat v tem vedno bolj priljubljenem športu.

V Sloveniji se srečujemo z rastjo rekreativnega in turističnega igranja, izreden skok v kakovosti je naredil tekmovalni footgolf, kjer je vedno večja konkurenca poskrbela za dvig kakovosti in motivacije. Vse to so dejstva, da je šport v Sloveniji pomembno obravnavati zelo resno, saj dobiva tudi v svetu vedno večji pomen. Veseli smo, da smo dobili nov klub iz Šmarja pri Jelšah, ki s svojo resnostjo dokazuje, da misli z razvojem footgolfa zelo resno.

SFL 2022 del kvalifikacij za SP v Orlandu 2023
Vrhunski rezultati v SFL 2022 bodo tudi osnova za kvalifikacije v kombinaciji z mednarodnimi turnirji v tujini na svetovno prvenstvo v footgolfu, ki bo prihodnje leto v Orlandu na Floridi – www.orlando2023.com. Naslednja kroga SFL 2022 bosta 6. in 7. avgusta na Ptuju, kjer bo spet zelo napeto, saj imamo v Sloveniji vedno več motiviranih tekmovalk in tekmovalcev, ki se želijo kvalificirati na SP.

Kompleks dvorca Jelšingrad je motivacija za razvoj golfa in footgolfa
Šmarje pri Jelšah te dni kipi od ponosa, saj so doživeli presenečenje, in to na državni ravni. Kot strela z jasnega se je prikazal Erlachstein footgolf klub Šmarje in že na prvi tekmi dokazal, da bo resen tekmec na DP v footgolfu. Žiga Šraml, ki je na prvi tekmi kluba dosegel 16. mesto, je po tekmi dejal: »Po dveh sezonah v Footgolf klubu Ljubljana sem ponosen, da lahko zastopam barve domačega kraja. Ponosen sem na ekipo, saj so vsi tekmovali prvič in že osvojili točke DP. Upam, da kmalu uredimo igrišče v Šmarju pri Jelšah, saj je povpraševanje po včlanitvi res veliko.«


Ruben Cerovšek, ki je na Javnem zavodu za turizem, šport in mladino zaposlen kot referent za šport ter je prav tako tekmoval v Ljubljani, je zaključil: »Footgolf prinaša svežino in drugačnost, ki bi pripomogla k vsebini dvorca Jelšingrad, okoli katerega se razteza več kot 20 hektarjev zemljišč, na katerih se je golf že igral. Zato verjamem, da bo footgolf kmalu postal del vsebine dvorca Jelšingrad.«

Šmarje je lahko ponosno na svojo prvo ekipo in šmarske pionirje v footgolfu. Ekipo v Ljubljani so sestavljali Leon Šraml, Ruben Cerovšek, Jure Drofenik, Rok Gobec, Vid Habjan in Žiga Šraml. Želimo jim veliko sreče in dobrih iger na prihodnjih turnirjih ter, da bi okroglo usnje v kratkem brcali v neposredni bližini edinega orientalskega dvorca v Sloveniji.

Izkušeni nogometaš Bojan Taneski se odlično znajde v svetu footgolfa
Bojan Taneski je prepoznavno ime iz sveta nogometa, saj je igral na slovenskih, hrvaških, avstrijskih in celo islandskih zelenicah. Bil je prvi slovenski profesionalni nogometaš na Islandiji, kjer je igral za ekipo Thor iz Akureyrija. V Sloveniji je odlične predstave prikazoval v ekipi Nakla, Maribora in Mure. V Ljubljani je presenetil vse navzoče, saj je bil zmagovalec v seniorski konkurenci, kjer je konkurenca letos še veliko večja kot lani. S footgolfom ga je povezal Dare Voglar, njegov nogometni in teniški kolega iz Kranja, ki ga je povezal s Footgolf klubom Ptuj. Bojan je v nekaj stavkih strnil svoje začetke v footgolfu: »S footgolfom sem se spoznal leta 2019 na Ptuju, kamor so me povabili fantje iz kluba oziroma njihov predsednik Matija Brodnjak. Zaradi razmer s korono sem redno začel igrati šele letos. Udeležil sem se dveh močnih mednarodnih turnirjev v Bovcu in na Ptuju. Pomembno je bilo, da se spoznam z načinom tekmovanja, da pridobivam izkušnje in se učim od odličnih domačih ter mednarodnih igralcev. Zmage v Ljubljani nisem pričakoval, sem pa pričakoval dober rezultat, kajti veliko časa sem preživel na igrišču in ga dobro spoznal. V mojem prvem letu tekmovanj se bom udeležil še ostalih tekem slovenske footgolf lige 2022 in verjetno še močnega turnirja septembra na Nizozemskem. Kratkoročni cilji so povezani z udeležbo na EP ali SP, dolgoročni cilj je priti med najboljših deset na svetu v kategoriji nad 55 let. Kot Kranjčan si želim, da bi v kratkem lahko footgolf igrali na Brdu pri Kranju ali v Kranjski Gori, kjer imamo dve zelo lepi golf igrišči.« Bojan je vsestranski športnik, ki je letos teniški lopar odložil v kot, saj si želi vrhunskih rezultatov v footgolfu in odpotovati v Orlando, kjer bi s ponosom branil barve Slovenije.

Organizator ljubljanskih krogov v sodelovanju s Footgolf zvezo Slovenije Klemen Rutar, predsednik Footgolf kluba Ljubljana, je bil po končanem tekmovanju zelo vesel, saj je njegovemu klubu uspel prvenec z zmago v slovenski footgolf ligi 2022. Zagotovo jim bo ta zmaga prinesla več motivacije za razvoj in delovanje footgolf kluba v slovenski prestolnici: »V Footgolf klubu Ljubljana smo izjemno ponosni, da se je sezona začela prav pri nas. Letos je prišlo do spremembe, tako da na vsakem igrišču igramo dve tekmi. Kljub večji organizaciji smo v klubu zadovoljni z izvedenima prvima krogoma lige. V tekmovanje se podajamo z močnejšo ekipo, kar je bilo tudi vidno na tekmi. Dočakali smo prvo zmago na domačem igrišču v seniorski kategoriji, do katere je prišel Bojan Taneski. Veselimo se nadaljevanja lige in verjamemo, da nas čakajo še pestre ter zanimive tekme.«

Galerija
Značke: footgolf, liga

Članki iz rubrike