stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(BZS PR)
(BZS PR)
0 08.07.2022 11:16:05

Igor Rašić žarel od ponosa

Gal Rašić in Lana Šepic s trenerjema
Damjan Šel
Pred kratkim je Boksarska zveza Slovenije na sedežu v Mariboru organizirala sprejem in tiskovno konferenco za svoje boksarke in boksarje, ki so spisali izjemno zgodbo v Atenah in Minsku. V glavnih vlogah so bili Naca Nikolov Veber in Lana Rašić, ki sta tekmovali v Belorusiji, in Gal Šepic, ki je bil zmagovalec na znamenitem atenskem Acropolis Cupu.

Mlada mariborska boksarka Lana Rašić, hči priznanega boksarskega trenerja Igorja Rašića, je zelo uspešno debitirala na mednarodnem prizorišču v beloruskem Minsku na mednarodnem turnirju Botvinnik memorial. Tekmovala je v kategoriji 57 kilogramov. S svojimi kilogrami je sicer dve kategoriji niže, vendar se je morala zoperstaviti tekmicam v težji kategoriji, kar ji je tudi zelo dobro uspelo. Vknjižila je kar dve zmagi, finalno borbo pa je oče in trener Igor Rašić prekinil po prvi rundi. Izgubila je proti tekmici, ki je bila peta na evropskem prvenstvu ter bila višja, težja ter izkušenejša. Trener Igor Rašić je žarel od ponosa, saj je videl v svoji varovanki in predvsem hčerki boksarsko srce in tudi kvaliteto. Oba sta bila zelo zadovoljna za Lanin krstni uspeh in osvojeno srebro na tujih tleh. Lana je dodala, da se verjetno ne bi ukvarjala z boksom, če se z njim ne bi ukvarjal oče Igor. Zdaj je sama že toliko časa v boksarskem procesu treninga, da brez njega več enostavno ne more. Igor, ki je ponosen, da so tudi vsi trije njegovi otroci del mariborskega in slovenskega boksa in da jim je na svojstven način prikazal to plemenito borilno veščino. Prav vsem je boks postal del vsakdana in to je zanj najbolj pomembno.

Zlato medaljo v Minsku pa si je priborila Naca Nikolov Veber, ki se žal ni mogla udeležiti sprejema v Mariboru, a je v kategoriji do 60 kilogramov tekmovala med zelo izkušenimi tekmicami predvsem iz držav bivše Sovjetske zveze. V finalni borbi je slovenska kadetska reprezentantka svojo tekmico povsem deklasirala in osvojila zlato medaljo. Tudi  njen oče Vlatko Nikolov, boksarski selektor Slovenije, je lahko zelo ponosen na svojo hčerko in sina, ki nakazujeta, kako pomembne so družinsko-športne navezave v Sloveniji. Svojo ljubezen in zavezanost boksu sta uspešno vzljubila tudi njegova otroka.

Gal Šepic je navdušil slovensko in grško javnost z odmevno zmago na Acropolis Cupu, ki se je odvijala na čudovitem prizorišču Panatheanic Stadiona. V polfinalu je premagal ciprskega predstavnika, v finalu pa je bil po deljeni sodniški odločitvi boljši še od domačina. Vse to dokazuje, da je Gal resnično odboksal izjemno borbo proti domačinu. S pogumnim nastopom in zlato medaljo je dokazal, da se dobro delo s trenerjem Alešem Šurbkom obrestuje in da je nanj v prihodnje potrebno resno računati. Na svoje varovance v Atenah in na svojega zmagovalca je bil ponosen tudi Aleš Šurbek, ki je vodil številno slovensko odpravo v Atene. Zmaga na tako velikem turnirju je velika čast za Gala in Aleša, ki se zavedata, da sta na pravi poti. Ta zmaga je nagrada za vsa odrekanja in vse naporne treninge, hkrati pa odlična motivacija za prihodnost.

Odmevne medalje iz avstrijskega Wörgla

Minuli konec tedna so bili slovenski boksarji aktivni v avstrijskem Wörglu in od tam prinesli tudi številna odličja. Veljko Vukadinović je svojega nasprotnika že v prvi rundi spravil v nokdavn, Jure Šimunović je deklasiral nasprotnika iz Nemčije, Muhamed Kovačević pa je nasprotniku prebil arkado in zaradi njegove poškodbe tudi zmagal. Elviton Krasniqi in Žan Lesnik sta žal tesno izgubila. Kljub vsemu je to zelo lep uspeh za slovenski boks pri sosednjih Avstrijcih.

V Zagrebu na Zagi Cup 2022 nove slovenske zmage

V soboto so člani BK Legionar in BK Terme Maribor tekmovali v Zagrebu na priljubljenem pokalu Zagi 2022, ki je potekal na odprtem na čudovitem Jarunu. Organizator dogodka je bil klub Gladijator Zagreb in Tomo Kadić, ki je pripravil izjemno kuliso za boksarski spektakel na prostem. Slovenski predstavniki so dosegli tudi izjemne rezultate. Gašper Podgoršek je bil zmagovalec in tudi dobitnik pokala za najboljšega tujega boksarja. Zlato je dosegel tudi Florijan Begaj, srebrni pa so bili Dragan Grujić, Dorijan Zymeri in Sašo Kovačič.

Za naslednji teden pripravljamo pogovor s predsednikom Boksarske zveze Slovenije Robertom Reherjem, ki bo v kratkem imel za sabo leto dni uspešnega vodenja BZS. 

Članki iz rubrike