testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

(BZS PR)
(BZS PR)
0 25.06.2022 00:31:54

Kolajne za zgodovino

Zmagovalni trenutek Gala Šepica na boksarskem turnirju Acropolis Cup v Atenah
arhiv BZS
Minuli teden je bil na Boksarski zvezi Slovenije izredno pester. Slovenske borke in borci so nam priborili kar dve zlati in eno srebrno medaljo na preverjenih mednarodnih boksarskih turnirjih.

Trije člani kadetske boksarske reprezentance so s trenerji odpotovali v Minsk (Belorusija), kjer so se udeležili mednarodnega turnirja Botvinnik Memorial, članska boksarska reprezentanca pa se je odpravila na pot v Atene (Grčija), kjer je nastopila na mednarodnem turnirju Acropolis Cup.



Zlato in srebro iz Minska

V nedeljo so se Aljaž Fajs (BK Legionar), Lana Rašić (ŽBK Maribor) in Naca Nikolov Veber (DBŠ Fužinar) s trenerjema Igorjem Rašićem in Vlatkom Nikolovom podali na dolgo pot v Minsk na mednarodni turnir Botvinnik Memorial, ki so se ga poleg Slovenije udeležile še Rusija, Uzbekistan, Moldavija, Litva in Belorusija. Slovensko ekipo je spremljal tudi predsednik Boksarske zveze Slovenije Robert Reher, ki se je v Minsku sešel z ministrom za šport in turizem. Pot v Belorusijo je bila naporna, kljub vsemu pa zelo pomembna, saj so na BZS pridobili izjemno pomembne partnerje z bogato tradicijo v svetu boksa.


Po besedah Roberta Reherja so slovensko ekipo v Belorusiji izredno lepo sprejeli: "Čakala nas je dolga, 17-urna pot do Minska. Ko smo prispeli v Minsk, smo bili od začetka deležni neverjetne gostoljubnosti in srčnosti, prav tako smo bili navdušeni nad mestom, ki je obdan z jezeri, zelenimi površinami in moderno infrastrukturo. Naši tekmovalci so se odlično odrezali. Aljaž Fajs se je pogumno boril in pariral proti boksarju iz Rusije, vendar to ni bilo dovolj za zmago. Lana Rašić in Naca Nikolov Veber sta se prebili do finala, kjer sta se v ringu pomerili z boksarkama iz Rusije in Belorusije. Lana je v Slovenijo prinesla srebrno medaljo, Naca pa zlato, na kar smo neverjetno ponosni, saj se že dolgo časa ni zgodilo, da bi z mednarodnega turnirja prinesli medalje. Te pa niso bile edini zgodovinski dogodek. Z belorusko boksarsko federacijo smo namreč podpisali prvo pogodbo o medsebojnem sodelovanju, na kar smo prav tako zelo ponosni. Kot sem že omenil, so nas ljudje v Belorusiji zelo lepo sprejeli, dodatna potrditev srčnosti pa je bila, ko nas je generalna sekretarka presenetila z darilom za zahvalo in priznanje za udeležbo na turnirju. Prejeli smo boksarske rokavice, s katerimi je njihov boksar Anatolij Mihajlovič Berezjuk osvojil prvo svetovno prvenstvo. Darilo, ki smo ga prejeli, je prežeto s čustvi in je potrditev, da smo na pravi poti. Ne samo na poti doseganja zmag, temveč tudi na poti, kjer srečujemo čudovite ljudi in se med državami povezujemo. Ob tej priložnosti bi se želel javno zahvaliti beloruski boksarski federaciji za izjemno izkušnjo, ki je nikdar ne bomo pozabili."

Šepic do zlata v Atenah

Članska ekipa petih boksarjev se je minulo sredo podala po zmage v Atene na mednarodni turnir Acropolis Cup. Ekipo so sestavljali Mohammad Dawood Rezai (ŽBK Maribor), Elviton Krasniq (ŽBK Maribor), Nik Nikolov Veber (DBŠ Fužinar), Gal Šepic (BK Legionar), Jure Šimunović (BK Ljubljana) in trener Aleš Šurbek (BK Legionar). Med prvimi so se v boj za medaljo na izjemnem prizorišču Panatheanic Stadiona podali Rezai, Nik Veber, Krasniq in Šimunović, ki pa se do finala na žalost niso prebili, vendar so v ringu pokazali svoje znanje, spretnosti in kvalitete ter dali vse od sebe. Gal Šepic se je v polfinalu pomeril z boksarjem s Cipra in ga prepričljivo premagal. V finalni borbi je bil njegov nasprotnik domačin, s katerim se je boril neustavljivo in pogumno ter na koncu po deljeni sodniški odločitvi zmagal ter si s tem priboril zlato medaljo.

Trener Aleš Šurbek, ki je spremljal fante, nam je zaupal: "Naši fantje so se odlično odrezali, kljub temu da se vsi niso prebili v polfinale ali celo finale. Galu je ta preboj uspel in celotna ekipa je bila nanj izredno ponosna. Boril se je z vsem srcem in v ringu pokazal, da se trdo delo, odrekanja in naporni treningi se obrestujejo. Zmaga na tako velikem turnirju je velika čast, predvsem pa nova stopnička do vrha, proti kateremu se vzpenjamo skupaj z Boksarsko zvezo Slovenije."

Vodstvo Boksarske zveze Slovenije je neizmerno ponosno na boksarke in boksarje, ki so v minulem tednu dokazali, da lahko tudi majhna država, kot je Slovenija, doseže izjemne rezultate. Včeraj je v prostorih Boksarske zveze Slovenije v Mariboru potekala tiskovna konferenca in sprejem šampionov, ki so prispevali k zgodovinskemu premiku slovenskega boksa. V prihodnji številki bomo več pozornosti namenili prav njim ter prireditvama v Slovenski Bistrici in Mariboru.



Galerija

Članki iz rubrike